Demeter na pučini, bez kopna na vidiku. Prevozi privatne sanduke, nepoznatog sadržaja.

Zlo je na brodu. Moćno zlo.

Drakula: Buđenje zla  u distribuciji Blitz filma, usidrava se u bioskope 24.08. kao zastrašujuća horor adaptacija jednog od najmračnijih poglavlja Brema Stokera kroz ruku nadarenog reditelja Andrea Ovredala.

Jeziva priča o legendarnom biću, od koga se već od davnina ledi krv u žilama, vraća se na velika platna u horor spektaklu koji će vam uliti strah u kosti.

Povezana vest:  21. Festival autorskog filma donosi preko 30 novih filmova

Ovo ostvarenje donosi revolucionaran pristup legendarnom romanu „Drakula“, proživljavajući strahote Demetera, trgovačkog broda čija je sudbina bila zapečaćena. Unajmljen da preveze tajanstveni teret – pedeset neoznačenih drvenih sanduka – brod Demeter je 1879. godine započeo svoje putovanje, od Rumunije do Londona ali ono što je trebalo da bude rutinska plovidba ubrzo se pretvorilo u košmar za posadu.

Svake noći, neizreciv strah nadvija se nad brodom, dok ga tamne sile opsedaju i terorišu putnike. Andra Ovredal donosi suptilnu napetost i jezive prizore dok se posada broda bori za opstanak usred nemilosrdnog stvorenja, žednog krvi. Ovo okeansko putovanje pretvara se u pakao na vodi, a svaka noć donosi novi talas horora.

Sjajna glumačka postava uključuje Džona Brionesa, Stefana Kapičića, Nikolaja Nikolajeva, Vudija Normana, Martina Furulunda, Nikola Pasetija i Krisa Valija, dok su scenario pisali Bragi F. Šut i Zak Olkvič.

Povezana vest:  Fest: "Novi hrabri svet" od 25. februara do 6. marta 2022.

Pripremite se da zakoračite u svet tame i suočite se sa najdubljim strahovima.

Kupite svoje ulaznice online ili na blagajnama bioskopa i spremite se za horor iskustvo koje će vas progoniti i nakon što se svetla ponovo upale.