Sa početkom nove školske godine na platnima domaćih bioskopa uslediće zabavna i topla sinhronizovana priča „Velika avantura mačke Ru“ (A Cat’s Life) o privrženosti između jedne devojčice i jedne mačke.

Snimljeno prema motivima romana francuskog pisca Morisa Ženevoa (Maurice Genevoix) sinhronizovani igrani film „Velika avantura mačke Ru“ naći će se u domaćim bioskopima od četvrtka, 7. septembra.

Priča o prijateljstvu devojčice i mačke nastala je pre skoro jednog veka, a francuski autori na čelu sa rediteljem Gijomom Mejdačevskim („Ailovo putovanj“) ističu da su film prilagodili savremenim generacijama.

Povezana vest:  Kler Dejns rodila dečaka

Ru je živahno i radoznalo mače koje otkriva život na krovovima Pariza. Sudbina mu se menja kada ga desetogodišnja devojčica Klemans usvoji i odvede u svoju kuću, u srce planine. Tada počinje neverovatna avantura za oboje. Novi prijatelji odrastaju zajedo živeći divnu priču koja će ih ujedno i zauvek promeniti. 

Kao kućni ljubimac mnogih porodičnih domova, a u Francuskoj kako kažu autori ljubimac 21. veka, u filmu publika može da doživi i onu stranu koju u noveli Moris Ženevoa navodi kao „pristanak mačke“ i mačije „ako želim.“

Povezana vest:  DiCaprio donirao milion dolara za Haiti

„Hteo sam da predstavim mačku kakva jeste. Nekada slatka, nekada predator, sposobna da se igra sa svojim plenom, To je ipak životinja koja će uloviti pticu ujutru, a uveče će da prede na vašoj sofi,“ zaključuje reditelj Mejdačevski.