john_lasseter_toystory_3

Džon Laseter nagrađen za životno delo

Kreativni direktor studija za animaciju Piksar i „Volt Dizni“, režiser Džon Laseter, dobio je nagradu za životno delo na svečanosti u petak uveče u Los Anđelesu.

Nagradu mu je dodelila kompanija Šorts internešenel koja je producent, promoter, distributer i emiter kratkometražnih filmova.

-Osećaj je fantastičan pošto volim kratkometražne filmove. Volim tu umetničku formu i ono što mi je donela kao režiseru. Mnogo sam naučio od snimanja kratkih filmova – rekao je Laseter.

Povezana vest:  Luis Morno će režirati Vukodlaka

-To su mali dragulji, izvanredne male ideje koje nisu namenjene dugometražnom filmu i koje su same po sebi savršene. Odličan kratkometražni film vas ostavlja nasmejanim i ostaje u vašem sećanju – dodao je dvostruki dobitnik Oskara.

Nagrade Šorts internešenela dobili su i glumac i režiser Kenet Brana i glumice Melisa Leo i Džun Forej.

Džon Laseter je 1989. dobio Oskara za najbolji kratkometražni film „Limena igračka“ i specijalnog Oskara 1996. za „Priču o igračkama“ – prvi dugometražni film nastao kompjuterskom animacijom.

Povezana vest:  Tom Kruz pomaže engleskom modelu Rozi

Režiser će se u noći između nedelje i ponedeljka u Los Anđelesu nadmetati za Oskara za „Priču o igračkama 3“, u kategoriji najbolji adaptirani scenario.

„Priča o igračkama 3“ je u trci za nagrade američke filmske akademije i u kategorijama najbolji film, montaža zvuka, originalna pesma i dugometražni animirani film.