Avatar danas postaje film sa najvećom zaradom

avatar_picPrema službenim procenama, zaključno s nedeljom novi film Džejmsa Kamerona (Jamesa Camerona) zaostajao je samo dva miliona dolara za donedavno nedostižnim „Titanikom“ 
Naučno-fantastični spektakl Džejmsa Kamerona „Avatar“ najkasnije tokom današnjeg dana zasesće na prvo mesto liste najkomercijalnijih filmova svih vremena i tako srušiti s trona Kameronov „Titanik“, koji je na vrhu proveo dvanaest godina.
Prema službenim procenama studija 20th Century Fox, koje prenosi Screen International, „Avatar“ je zaključno s nedeljom imao zaradu nešto manju od milijardu i 841 milion dolara, što je oko dva miliona dolara manje u odnosu na „Titanikov“ rezultat. S obzirom na to da su službeni rezultati posle prethodnih pet vikenda distribucije filma najčešće znali biti veći od procenjenih, moglo bi se ispostaviti da je Cameronov 3-D blockbuster već jučer srušio rekord ‘Titanika’.
„Avatar“, doduše, još nije srušio Kameronov prethodni film s trona u Sedinjenim Državama: tokom vikenda „prešišao“ je dosad drugoplasirani naslov, „Dark Knight“, pa mu sada, sa zarađenih 552,8 miliona dolara, treba još 48 miliona da zasjdne na vrh koji bi trebao da dosegne za desetak dana. Van SAD-a dosad je zaradio milijardu i 288 miliona dolara i postao film s najvećom zaradom u istoriji Rusije, Kine, Španije, Australije, Hong Konga i Čilea. Stručnjaci za box-office procenjuju da bi konačna zarada filma u svetskim bioskopima mogla dostići 2,5 milijardi dolara. 

Povezana vest:  Marketinški trik ili istina?