black-swan-natalie-portman

OSKAR 2011

Oskar za 29-godišnju Natali Portman

 

Holivudska glumica rođena u Jerusalimu Natali Portman dobila je u 30. godini Oskara za najbolju glumicu, za ulogu paranoične balerine u filmu „Crni labud“. Oskar je usledio posle dve nominacije za najbolju glumicu, nakon one za film „Bliskost“ iz 2004.

Pred Natali Portman, koja je oslabila devet kilograma u godini u kojoj se pripremala za „Crnog labuda“, nalazi se nova fizička transformacija, pošto je u drugom stanju. Glumica i njen verenik, koreograf „Crnog labuda“ Bendžamin Milpje, saopštili su u decembru da čekaju dete. Par se upoznao na snimanju filma, psihološkog trilera na ivici horora u režiji Darena Aronofskog.

Povezana vest:  Diznijevi animatori nadaju se prvom Oskaru

Milpje je verenici pomogao da se popne stepenicama do scene holivudskog Kodak teatra i primi Oskara. Glumica ga je nazvala svojom „divnom ljubavlju“ koja joj je „podarila najznačajniju ulogu“ u životu.

U intervjuu iza scene, Natali Portman je kazala da je dete koje će dobiti vraća u stvarnost uprkos Oskaru. „To je vid zaštite od svog tog meteža“, rekla je glumica i dodala da ne zna pol deteta.

Povezana vest:  Iskusite trku kroz život Enca Ferarjia: Premijera filma ''Ferari''

-Sledeći san koji imam, kratkoročno gledajući, jeste ostajanje u krevetu, bez šminke i frizure i opuštanje. I da moje dete bude srećno i zdravo. To je sve što svaki roditelj želi – kazala je.

Natali Portman važila je za favoritkinju za Oskara, pošto je ove sezone dobila mnoštvo nagrada, uključujući Zlatni globus i priznanje američkog udruženja glumaca.

Nekadašnja dečija filmska zvezda na filmu je debitovala 1994, u filmu „Profesionalac“. Natali Portman odrasla je na velikom ekranu, pošto je u tinejdžerskim i 20. godinama igrala suprugu Darta Vejdera u drugoj trilogiji „Ratova zvezda“ Džordža Lukasa.

Povezana vest:  Džek Blek u mračnoj komediji

Usledio je prelaz na zrelije uloge, uključujući onu u filmu „Bliskost“ koji joj je doneo prvu nominaciju za Oskara. Među njenim poznatijim ulogama su one u filmovima „Gojine utvare“, „Druga Bolenova kći“ i „V for Vendetta“.

Natali Portman je jedina osoba rođena u Izraelu koja je dobila Oskara za glumu. U trci za Oskara za najbolju glumicu ona je ove godine nadmašila Anet Bening, nominovanu za film „The Kids Are All Right“, Nikol Kidman („Rabbit Hole“), Mišel Vilijams („Blue Valentine“) i Dženifer Lorens („Winter’s Bone“).