IN_A_BETTER_WORLD

Oskari i FEST 2011

Pored KRALJEVOG GOVORA koji je osvojio četiri ključna oskara (režija, najbolji film, najbolja muška uloga i scenario) i CRNOG LABUDA (Natali Portman za najbolju žensku ulogu), narednih dana su na programima beogradskog festivala i drugi naslovi okićeni najprestižnijom statuetom na svetu.

Dansko – Švedska koprodukcija U BOLJEM SVETU rediteljke Suzane Bir dobila je, kako se očekivalo, Oskara u kategoriji za najbolji film van engleskog govornog područja. Projekcije na FEST-u slede u utorak 01.marta u 16:30 u Sava Centru i u sredu 02. marta u 22:30 u Domu Omladine.

Povezana vest:  Ostvarenje Male žene nagrađeno Oskarom!

Visokobudžetni dokumentarac studija Sony, GLOBALNA KRIZA koji je nagrađen u kategoriji dokumentranog filma, na FEST stiže poslednjeg dana u nedelju 06. marta u 22:30 u DKC.

Vestern braće Koen ČOVEK ZVANI HRABROST koji je zabeležio 10 nominacija za Oskara nije, iako se očekivalo, trijumfovao ni u jednoj kategoriji. Da li je nezasluženo tako prošao imaćemo prilike da proverimo u petak 04. marta u 19:00 u Sava centru.

Povezana vest:  James Cameron najavljuje još dva dela „Avatara“

Takođe na FEST-u vas očekuju i dva sveže nagrađena evropska ostvarenja:

Francuski film O BOGOVIMA I LJUDIMA reditelja Gzavijea Bovoaa trijumfovao je na dodeli nagrada Francuske filmske akademije CEZAR u kategorijama Najbolji film, kamera i muška epizodna uloga. Projekcija na FEST-u je zakazana za petak 04. mart u 22 časa u Sava centru.

Film R u režiji Tobiasa Lindholma i Mikaela Noera, proglašen je za najbolji danski film u protekloj godini na 64. dodeli „Bodil“ nagrada u Kopenhagenu u organizaciji Asocijacije danskih filmskih kritičara. Projekcija na FEST-u je predviđena za subotu 05.marta u 17:30 u Domu Omladine i za nedelju 06. marta u 13:30 u DKC.

Povezana vest:  Film "Krugovi" nagrađen na festivalu u Jerevanu

Za projekcije navedenih filmova na FEST-u je ostalo još veoma malo karata.