Melissa-Leo-The-Fighter

OSKAR 2011

Oskar za Melisu Leo posle 25 godina karijere

 

Američka glumica Melisa Leo dobila je u nedelju uveče Oskara za epizodnu ulogu u filmu „Fighter“. Glumica je nagrađena za ulogu majke rastrzane između dvojice sina boksera, koje igraju Mark Volberg i Kristijan Bejl. Bejl je dobio Oskara za mušku epizodu.

Melisi Leo je Oskara uručio legendarni holivudski glumac Kirk Daglas (94). Glumica je za Oskara bila nominovana i 2009, za film „Frozen River“. U nedavnom intervjuu, Melisa Leo je kazala da nema jaku ličnost kao Alis, posesivna majka spremna na sve za svoju dvojicu sinova.

Povezana vest:  Gasu van Santu nagrada za vizionarstvo u Stokholmu

-Nisam kao ona. Sebe ne vidim kao nekoga ko sve kontroliše. Morala sam da radim na strukturi lika – ispričala je.

Dodatni problem bilo je to što je u 51. godini trebalo da igra Bejlovu i Volbergovu majku. „Rekla sam režiseru (Dejvidu O. Raselu):

-Zar nisam premlada da igram Markovu i Kristijanovu majku?’ Ali, na kraju sam shvatila da je moj strah nestao. Skočila sam u vodu i na kraju se osetila kao njihova majka – objasnila je glumica.

Povezana vest:  Anet – film koji je otvorio Kanski festival 2021. godine od danas u bioskopima

-To je verovatno magija glume: kada vi verujete o ono što igrate, u to će i gledalac verovati – dodala je Melisa Leo, koja je za istu ulogu nagrađena i Zlatnim globusom.

Rođena 1960. u Njujorku, Melisa Leo debitovala je 1984, u seriji „All My Ćildren“. Od tada za sobom za 25 godina karijere ima više od 70 uloga. U policijskoj seriji „Homicide“ od 1993. je pet godina igrala policijsku inspektorku čeličnih nerava Kej Hauard.

Povezana vest:  Prvi Comedy night uz stand up nastup i komediju „Noćne igre“ u Cineplexxu

Godine 2003. igrala je sa Šonom Penom u filmu „21 gram“ Alehandra Gonsalesa Inaritua, a dve godine kasnije sa Tomijem Lijem Džonsom u filmu „The Three Burials of Melquiades Estrada“. Njen film „Frozen River“ je 2008. dobio gran pri Sandens festivala.