Novi hit horor „Crni petak“  (Thanksgiving) kreće sa prikazivanjem u domaćim bioskopima od 7. decembra. Žestoki horor reditelja Eli Rota prikazuje šta sve može da krene po zlu nakon neuspešnog  otvaranja popularnog „Black Friday-a“ u malom američkom gradiću.

Nakon što su se neredi tokom „Black Friday-a“ završili tragično u Plimutu, misteriozni ubica inspirisan Danom zahvalnosti počinje da teroriše stanovnike gradića. Otimajući stanovnike jednog po jednog, ubica uskoro otkriva svoj strašni praznični plan…

Povezana vest:  Premijere sa Roterdamskog filmskog festivala u Beogradu, Subotici i Nišu

Brutalan i bez pardona, „Crni petak“ je horor u modernom ruhu, a već nekoliko nedelja se prikazuje sa dobrim uspehom u Severnoj Americi. Na Rotten Tomatoes-u od kritičara ima ocenu 84%, a kad su u pitanju ovakvi naslovi – često ih publika voli još više od kritike!

Reditelj filma je Eli Rot, ikona horor filmova, poznat po klasicima „Koliba straha“, „Hostel“, „Hostel 2″ i trileru „Kuc, kuc“ sa Kijano Rivsom i Anom de Armas. U glavnim ulogama pojavljuju se Patrik Dempsi (kultna serija „Uvod u anatomiju“), Milo Manhajm („Zombies“ trilogija, „Ples sa zvezdama“), Đina Geršon, kao i jedna od najpopularnijih tiktokerki današnjice Adison Ri.

Povezana vest:  Havijeru Bardemu ponuđena uloga u novom Bondu

Da li će grad otkriti ubicu i preživeti praznike… ili će svi postati gosti za njegovim uvrnutim prazničnim stolom?  Saznajte u bioskopima od 7. decembra!