Počelo je snimanje novog filma „Yugo Florida“ u režiji Vladimira Tagića sa Andrijom Kuzmanovićem u glavnoj ulozi. Ova filmska drama, čiji scenario potpisuje reditelj zajedno sa kolegom Milanom Ramšakom Markovićem, je priča o putovanju oca i sina starim automobilom na kome se konačno „upoznaju“. Emotivna priča prožeta lakoćom, duhovitošću i bez i malo patetike, govori o krhkosti ljudskog život, potrebi za bliskošću i smislom, a ujedno oslikava aktuelne društvene okolnosti i izazove sa kojima se svi susrećemo.

Povezana vest:  “Plavi cvijet” Zrinka Ogreste i „Frans” Bruna Dimona sutra na programu Festivala evropskog filma Palić

Ovo je debitantski dugometražni film, reditelja Vladimira Tagića, koji je publici poznat po čuvenoj seriji „Jutro će promeniti sve“ koja se upisala u red najgledanijih i najpopularnijih u regionu.

U glavnoj ulozi je Andrija Kuzmanović dok su ostalim ulogama Nikola Pejaković, Hana Selimović, Jovana Stojiljković, Snježana Sinovčić Šiškov i drugi.

Film „Yugo Florida“ se snima tokom novembra u Beogradu i Mladenovicu i realizuje se u  ko-produkciji: Srbije (Sense Production), Crne Gore (Adriatic Western), Hrvatske (Eclectica) i Bugarske (Contrast Films). Film je pored pomenutih zemalja i njihovih fondova finansiran kroz pan evropske fondove, Kreativna Evropa MEDIA i Eurimages.

Povezana vest:  Saopštena imena žirija programa "Srpski film"

Foto: Sense Production