Počelo je snimanje novog filma „Yugo Florida“ u režiji Vladimira Tagića sa Andrijom Kuzmanovićem u glavnoj ulozi. Ova filmska drama, čiji scenario potpisuje reditelj zajedno sa kolegom Milanom Ramšakom Markovićem, je priča o putovanju oca i sina starim automobilom na kome se konačno „upoznaju“. Emotivna priča prožeta lakoćom, duhovitošću i bez i malo patetike, govori o krhkosti ljudskog život, potrebi za bliskošću i smislom, a ujedno oslikava aktuelne društvene okolnosti i izazove sa kojima se svi susrećemo.

Povezana vest:  Meril Strip izabrana u Američku akademiju umetnosti

Ovo je debitantski dugometražni film, reditelja Vladimira Tagića, koji je publici poznat po čuvenoj seriji „Jutro će promeniti sve“ koja se upisala u red najgledanijih i najpopularnijih u regionu.

U glavnoj ulozi je Andrija Kuzmanović dok su ostalim ulogama Nikola Pejaković, Hana Selimović, Jovana Stojiljković, Snježana Sinovčić Šiškov i drugi.

Film „Yugo Florida“ se snima tokom novembra u Beogradu i Mladenovicu i realizuje se u  ko-produkciji: Srbije (Sense Production), Crne Gore (Adriatic Western), Hrvatske (Eclectica) i Bugarske (Contrast Films). Film je pored pomenutih zemalja i njihovih fondova finansiran kroz pan evropske fondove, Kreativna Evropa MEDIA i Eurimages.

Povezana vest:  Premijera filma „Skok" 7. maja u Kombank dvorani

Foto: Sense Production