Luda voznja 3D

Film „Luda vožnja“ 3D od danas na redovnom bioskopskom repertoaru!

Film “Luda vožnja 3D”, sa Nikolasom Kejdžom u ulozi Miltona, je priča o okorelom prestupniku, kome je ponuđena poslednja šansa da se iskupi. Pakao mu je ponudio da stane na put i zaustavi strašni kult fanatika koji su ubili njegovu ćerku. Ima tri dana da ih zaustavi pre nego što žrtvuju ispod punog meseca njegovu unuku, koja je još uvek beba. Milton mora iskoristiti svoj bes kako bi otišao preko svake ljudske granice i sačuvao svoju poslednju vezu sa čovečanstvom.

AMBER HEARD (Pajper) je američki glumica, mlada nada Holivuda.Na međunarodnom festivalu u Torontu, debitovala je u glavnoj ulozi u filmu “All the boys love Mandy Lane“.   Proslavila se u filmovima  “Never back down“ i “Pineapple express“.

VILIJAM FIČNER (Računovođa) je američki glumac, koji se pojavio u nizu različitih filmova tokom svoje karijere, čime je zauzeo specifično mesto u Holivudu. Poslednji put smo ga videli u filmu “Noć za pamćenje“ sa Stivom Karelom i Tinom Fej.

PATRIK LUSIER (Reditelj) je kanadski reditelj, čija su uža specijalnost horor i triler filmovi. Lusier je prvo radio sa Ves Krejvenom na filmovima „Vrisak“, „Drakula 2000“, „Ves Krejvenova noćna mora“ i drugim.

Povezana vest:  Dženifer Lopez u rimejku filma iz 1987.

O produkciji

Reditelj Patrik Lusier i pisac Tod Farmer su odmah počeli sa pregovorima o njihovom drugom zajedničkom projektu i pre nego što su završili sa svojom prvom saradnjom My Bloody Valentine 3D, koji je postao blokbaster hit. Iskustvo u pravljenju horor filma, koji je zaradio više od $100 miliona dolara širom sveta, inspirisao ih je da još više prouče mogućnosti 3D tehnologije.

Kada je priča dovela do smišljanja akcionog filma, punog adrenalina, obojica su zavolela ideju o filmu Luda vožnja.“Tod i ja smo imali jedan mali brejnstorming, da bismo ustanovili šta da radimo sledeće,” govori Lusier. “Počeli smo sa pričom o tipu akcionih filmova snimljenih između 1967. godine, do sredine sedamdesetih, tip filmova u kojima su glumili Stiv Mekvin i Čarls Bronson. Svi su oni imali sjajnje jurnjave, sa fenomenalnim automobilima. Odlučili smo da to želimo da zabeležimo i to u 3D tehnologiji.”

“Luda vožnja je intenzivna komedija puna adrenalina,” govori Nikolas Kejdž, “Mnogo mi dopada što kroz celi film teče komična linija. Nadam se da se ljudi neće moći kontrolisati od smejanja u nekim scenama. Ovo je definitivno film za večernju publiku, u čijem stvaranju ja mnogo uživam.”

Povezana vest:  Antonio Banderas snima psihološki triler

U filmu, Džon Milton upada na off road putovanje, gde atraktivan auto vozi prelepa, mlada devojka. “To je put osvete i sažaljenja i Milton je misteriozno upao u enigmu,” izjavio je Farmer. “Tako smo dizajnirali da nikada ne znate šta se sa njim dešava. Na kraju se udružuje sa prelepom, mladom, devojkom, koja ga dosta podseća na njegovu ćerku. Ovo je priča o odnosu između ćerke i oca, sa dosta akcije, krvi i još mnogo.”

U filmu Luda vožnja 3D, pojavljuju se inteligentni, beskompromisni karakteri, koje ništa neće zaustaviti ka ispunjenju njihovih ciljeva.

“Osećam se neverovatno počastvovano da imam ovakvu ekipu,” govori Lusier. “Za početak, tu je Nikolas Kejdž koji tumači lik Džona Miltona, čoveka čija je ćerka brutalno ubijena od strane opakog, vođe kulta. On ne traži samo osvetu za njenu smrt, on takođe želi da spasi svoju unuku koja je kidnapovana od strane istog čoveka. U svojoj potrazi, Milton je postao snažna sila prirode, nemilosrdan da spase svoje dete.”

Povezana vest:  Dodeljene hongonške filmske nagrade

U Kejdžu, filmski stvaraoci imaju glumca koji unosi svoju inteligenciju, snažnu ambiciju i humanost u ulogu.“ Nik je učinio lik Miltona takvim, da osećate neku vrstu saosećanja, bez obzira koliko okrutan on postaje,” izjavio je reditelj.

Kejdž je došao na set u potpunosti spreman i naoružan sa svojim idejama, ko je stvarno taj misteriozni Džon Milton. “On bi rekao, razmišljao sam o toj sceni i samo bi krenuo da iznosi svoje ideje,” govori Farmer. “Osetio bih leptiriće u stomaku, jer je on postao Milton. Bolji je nego što smo napisali. Dosta puta, glumci učine da sve izgleda bolje nego što si planirao. Nik je definitivno to uradio za ovaj film.”

Lisierova veština sa upotrebom 3D tehnologije i vizuelnim dizajnom je privukla Kejdža, ali takođe i umeće reditelja da komunicira sa glumcima. “On poznaje zlatna pravila o upravljanju glumcima,” izjavio je Kejdž. “Nemoj ništa da popravljaš, ako nije polomljeno i pusti glumce da igraju.