fantomska pretnja_2

Prva epizoda RATOVA ZVEZDA početkom 2012. u 3D salama

 

3D verzija prve epizode kultne filmske franšize, „Ratovi zvezda – Fantomska pretnja“, naći će se u bioskopima u februaru 2012. godine, najavio je studio „20th Century Fox“.

Ova epizoda trenutno se nalazi u procesu konverzije u 3D format u studiju „Industrial Light & Magic”, odeljku studija „Lucasfilms“. Kako najavljuju iz studija „Fox“, ako bioskopska publika dobro prihvati film, i ostale epizode će se u razmacima od godinu dana pretvarati u 3D format.

Povezana vest:  Džoni Dep pokazao svoj verenički prsten

Džordž Lukas već duže vreme razmišlja o vraćanju „Ratova zvezda“  u bioskope. U januaru prošle godine izjavio je da mu je pretvaranje „Ratova zvezda“ u 3D format palo na pamet nakon što je gledao „Avatara“.

„Ratovi zvezda“ (Star Wars) je američka medijska franšiza  koju je kreirao producent i reditelj Džordž Lukas. Prvi film franšize, „Nova nada“, pušten  u distribuciju 1977, postao je svetski fenomen popularne kulture, te su ga u trogodišnjim intervalima pratila dva nastavka: „Imperija uzvraća udarac“ i „Povratak Džedaja“. Šesnaest godina nakon poslednje epizode prve trilogije, pušten je u distribuciju prvi film nove  trilogije – „Fantomska pretnja“. „Fantomska pretnja“ vraća se na početak priče o junacima „Ratova zvezda“, a pratila su ga, u trogodišnjim intervalima, još dva nastavka: „Ratovi klonova“ i „Osveta Sita“.

Povezana vest:  Novi Hari Poter film na putu da obori Sumrak rekord

Filmski serijal „Ratova zvezda“ iznedrio je i knjige, televizijsku seriju, video igre i stripove. Ovo je, uz filmove o Džejmsu Bondu i Hariju Poteru, jedan od komercijalno najuspešnijih filmskih serijala.