Neprijatelj

Kraj FEST-a uručenjem nagrade i filmom Neprijatelj

Međunarodni filmski festival (FEST), 39. po redu biće zatvoren sutra uveče u Sava centru uručenjem

nagrade „Eritrocit“ za najbolji film u takmičarskom programu „Evropa van Evrope“, nakon čega će biti prikazan film „Neprijatelj“ srpskog reditelja Dejana Zečevića.

Na ovogodišnjem FEST-u prikazani su filmovi „Med“ turskog reditelja Semiha Kaplanoglua, „Drugo nebo“ Dmitrija Mamulia iz Rusije, „Dva sunčana dana“ Ognjena Svilačića iz Hrvatske, „Majke“ makedonskog

Povezana vest:  Assassin's Creed – kaskaderski skok sa 38 metara visine

reditelja Milča Mančevskog, „Rene ide u Holivud“ Aleka Tsabadže iz Gruzije i film „Zajedno“ srpskog reditelja Mladena Matičevića.

Žiri koji će odlučiti o nagradi čine reditelj Goran Paskaljević, filmski kritičari Barbara Lori de Lašarijer i Dubravka Lakić, kao I umetnički direktor Festivala u Taormini u Italiji Debora Jang, a nagradu čini replika skulpture „Eritrocit“ umetnika Nikole Pešića.

Nakon uručenja nagrade sutra uveče u Sava centru premijerno će biti prikazan film „Neprijatelj“ Dejana Zečevića i scenariste Đorđa Milosavljevića koji je snimljen u produkciji kuće „Biberče“.

Povezana vest:  Zvezde rijalitija zasad bez zvezde na Bulevaru slavnih

U filmu „Neprijatelj“ igraju Aleksandar Stojković, Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Ljubomir Bandović, Marija Pikić, Slavko Štimac, Dragan Marinković Maca, Stefan Bundalo, Goran Jokić, Vladimir Đorđević i Duško Mazalica.

Na ovogodišnjem FEST-u prikazano je više od 70 filmova u šest programskih celina, koje pored programa „Evropa van Evrope“ čine I „Glavni program“, „Holivud“, „Panorama svetskog filma“, „Evropa u Evropi“ i „Izabrani dokumentarci“.

Povezana vest:  Ben Aflek i Rozamund Pajk u neprikosnovenom trileru ,,Iščezla" u bioskopima od 2. oktobra