Film „Radnička klasa ide u pakao“ osvojio je nagradu Wild Dreamer „Dragan Rubeša“ za najbolji igrani film na 17. Subversive Film Festivalu održanom u Zagrebu, gde je i imao hrvatsku premijeru, uoči početka prikazivanja u tamošnjim bioskopima.
 
Tema ovogodišnjeg izdanja festivala je „Živeti bez kapitalizma“.
Subversive Film Festival je ove godine u glavnom takmičarskom programu prikazao filmove autora kao što su Ališa Rohvaher, Bertrand Bonelo i Ali Ahmadžadeh, čiji je film „Kritična zona“ i otvorio festival, a ove godine ugostiće najpoznatiju predstavnicu Crnog makrsizma Anđelu Dejvis.
Prethodnih godina festival je bio domaćin imenima kao što su Oliver Stoun, Slavoj Žižek, Aleksis Cipras, Džošua Openhajmer, Želimir Žilnik i drugi.
U obrazloženju žirija koji je radio u sastavu Paola Gosalveza, Ejla Kovačevića i Toma Vajbela stoji:
Đorđevićev film pridružuje se dugoj istoriji borbe za socijalnu pravdu u kojoj oni suočeni sa gubitkom svojih radnih mesta, zatvaranjem svojih fabrika i korumpiranom privatizacijom društvenog vlasništva, pribegavaju naizgled apsurdnim sredstvima kako bi izborili svoja prava.

Povezana vest:  Šija le Buf: Ovo su moji poslednji "Transformersi"

Duga filmska istorija subverzivnih obrada tih borbi ovde pronalazi novi subverzivni obrt kada se suočava sa nesvetim moćima sadašnjosti u formi satanističkih rituala. Svojim filmom Đorđević stvara apsurdnu parabolu subjektivnog beznađa pred đavolskim bratstvom crkve, korupcijom i kapitalom uz zapanjujuću i bizarnu izvedbu ansambla.

Takodje, „Radnička klasa“ je u petak osvojila i prvu nagradu na Maia International Film festivalu u Portugaliji.

Povezana vest:  Anime film „Porodica x Špijuna Šifra: Belo" stiže u bioskope

Podsetimo, „Radnička klasa ide u pakao“ je prošle godine premijerno prilazan na internacionalnom festival u Torontu. Nakon toga je prikazana na festivalima u Talinu, Geteborgu, Sofiji, Visbadenu i dr.

Film je na beogradskom FEST-u osvojio tri nagrade, među kojima je i nagrada za najbolju režiju.