Tim Barton predsednik 63. filmskog festivala u Kanu 

tim_burtonAmerički reditelj Tim Barton (Tim Burton) prihvatio je da bude predsednik žirija 63. filmskog festivala u Kanu koji će biti održan u maju. 
Ta vest će sigurno obradovati ljubitelje crnog humora i jezovite poezije, njegovih omiljenih tema.
Oduševljen počašću koja mu je učinjena, Barton je izjavio da s nestrpljenjem čeka da se okupi sa ostalim članovima žirija da bi zajedno gledali lepe filmove iz svih krajeva sveta.
-Kada mislimo na Kan, mislimo na svetski film. Pošto sam uvek doživljavao filmove kao snove, to će za mene biti ostvarenje sna – rekao je Barton. 
Organizatori festivala u Kanu, Žil Žakob i Tjeri Fremo, veoma su zadovoljni svojom odlukom o Bartonovom imenovanju za predsednika žirija ovogodišnje filmske smotre. 
-To je sjajan umetnik, autor koji je nametnuo svoj svet mašte i čovek koji dobro poznaje istoriju filma. To je reditelj zlatnog srca i srebrnih ruku, čarobnjak koji ekran pretvara u čaroliju. Neka njegova blaga ludost i gotski humor preplave Kroazetu i biće fešta za sve – istakli su oni.
Barton, koji se proslavio filmovima kao što su „Edvard makazoruki“ „Čarli i fabrika čokolade, „Svini Tod“, „Betmen“, „Uspavna dolina“ i „Mrtva nevesta“, uskoro će svoje fanove obradovati svojom verzijom „Alise u zemlji čuda“.

Povezana vest:  Film „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“ otvara 46. FEST!