MovieTape

Raspisan konkurs za nagradu Festivala Nova svetlost

Konkurs za najbolje radove filmskih stvaralaca, amatera i aktivista iz Beograda i Prištine na temu „Nova svetlost, novi razgovori“ raspisan je u okviru Festivala filmova snimljenih mobilnim telefonom i alternativnim filmskim sredstvima „Nova svetlost“.

Najbolji filmovi sa konkursa biće prikazani na ovogodišnjem 58. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, od 30. marta do 4. aprila, a prijave za učešće na konkurs se mogu slati do

Povezana vest:  Film “UHVATI GRINGA” u bioskopima od 10. maja

25. marta, saopštili su organizatori festivala.

Preko web portala (http://novasvetlost.com) autori iz Beograda i Prištine mogu kandidovati filmove snimljene mobilnim telefonom I alternativnim sredstvima (foto-aparati, web-kamere) na temu razgovora i komunikacije.

Nagrada je novčani iznos od 1.000 evra, a pobednik će biti proglašen 4. aprila.

U okviru Festivala „Nova svetlost“ održaće se tribine o alternativnoj filmskoj produkciji i ulozi nove tehnologije u rešavanju sukoba, i video-izložbom „Građani u akciji“ će biti predstavljeni napori građanskog društva u rešavanju svakodnevih problema.

Povezana vest:  Džodi Foster u filmu Nila Blomkampa

Festival „Nova svetlost“ organizuju beogradski Red Production I regionalna organizacija Centar za nove komunikacije Dokukino/DKQ. Za prištinsko izdanje pod nazivom „Drita e Re“ (Nova svetlost), zadužen je Pixel Productions iz glavnog grada Kosova.