TILVA-ROSH-POSTER

Film „Tilva Roš“ na prestižnim svetskim festivalima!

Film „Tilva Roš“, mladog reditelja Nikole Ležaića, nakon osvojenih brojnih nagrada na međunarodnim festivalima i trijumfa pre domaćom publikom i kritikom, nastavlja da oduševljava gledaoce širom sveta.

Američka premijera „Tilve Roš“ održana je 06. marta, na filmskom festivalu u Majamiju, u okviru takmičarskog programa. Projekciji je prisustvovao i veliki broj naših ljudi koji žive na Floridi.

Povezana vest:  Bred Pit kao ubica?

Sinoć, 09. marta, film je prikazan u Bugarskoj, na filmskom festivalu u Sofiji, koji je ove godine ugostio i velikane poput Klaudije Kardinale, Otara Joselijanija, Folkera Šlendorfa i Andreja Žulavskog.

„Tilva Roš“ sledeće nedelje učestvovaće na Internacionalnom festivalu filmova za decu i omladine u gradu Malmeu, Švedska, i to u konkurenciji za nagrade u nekoliko kategorija. Odmah potom, u okviru festivala „Evropa izvan Evrope“, biće prikazan u slavnom arthaus bioskopu „L’Entrepot“ u Parizu, koji je 1977. godine otvorio veliki filmofil i predsednik Francuske Fransoa Miteran.

Povezana vest:  Metju Mekonahi zbog uloge treba da smrša 15 kilograma

Martovska turneja jednog od najnagrađivanijih srpskih filmova u poslednjoj deceniji,  završava se tamo gde je i počela – u Americi, učešćem na filmskom festivalu u Klivlendu.

Film „Tilva Roš“,  u kojem glavne uloge igraju Marko Todorović, Stefan Đorđević i Dunja Kovačević, trenutno se prikazuje u bioskopu „Akademije 28“ u Beogradu, kao i u bioskopima u Pančevu, Kruševcu, Kraljevu i Rumi.

Produkciju ove uzbudljive priče o odrastanju, prijateljstvu i ljubavi, potpisuje Filmska kuća „KISELO DETE“, a distributer je TUCK.

Povezana vest:  Vimu Vendersu počasni Zlatni medved