Banja_Luka_konferencija_HOD

Dokumentarni film  „Jednom braća” u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Banja Luci izazvao veliko interesovanje

Film o zlatnoj generaciji jugoslovenske košarke i prekinutom prijateljstvu košarkaških legendi Vlade Divca i Dražena Petrovića tokom februara i marta videlo je oko 4.500 gledalaca u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Banja Luci

Nakon premijere u Beogradu, dokumentarni film „Jednom braća“, premijerno je prikazan publici u Sarajevu i Banja Luci, a na festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox, zbog velikog interesovanja, doživeo je čak tri projekcije.

Povezana vest:  Piter Džekson odbija da priča o trilogiji "Hobit"

Tokom februara i marta, u Beogradu, Sarajevu i Banja Luci, od prodatih ulaznica prikupljeno je 5.900 evra, a sredstva su namenjena humanitarnim aktivnostima Fonda „Ana i Vlade Divac“.

-Zahvaljujemo se svima koji su pogledali film i kupovinom ulaznice pomogli da prikupimo dodatna sredstva za naše humanitarne akcije. Zahvaljujemo se i bioskopima koji su nam se pridružili u ovoj akciji – bioskopima Kolosej i Ster Cinema u Beogradu, Meeting Point u Sarajevu i Omladinski savjet u Banja Luci – rekla je Snežana Divac, predsednica Fonda „Ana i Vlade Divac“.

Povezana vest:  Film “Dnevnik mašinovođe” na još dva prestižna filmska festivala

Film „Jednom braća“ govori o zlatnim godinama jugoslovenske košarke i ratom rasturenom prijateljstvu dve košarkaške legende i dva najpoznatija igrača sa prostora bivše Jugoslavije, Vlade Divca i Dražena Petrovića. Divac i Petrović su zajedno osvojili svetsko zlato 1990. godine i u isto vreme su postali zvezde u NBA ligi. Film je je snimljen u koprodukciji „ESPN Films” i „NBA Entertejnment” režirao ga je Michael Tolajian, ali priča dolazi iz srca Vlade Divca, pripovedača filma.

Povezana vest:  Kanski pobednik na Festivalu autorskog filma