Drugi_zivot..

Prihod od filma o cunamiju za pomoć Japanu

Studio Vorner bros će prihod od prodaje DVD i Blu-rej izdanja filma „Drugi život“, u kojem je scena katastrofalnog cunamija, biti uplaćen za pomoć žrtvama katastrofalnog zemljotresa u Japanu, objavio je Los Anđeles tajms.

Vorner je u ponedeljak povukao „Drugi život“ iz japanskih bioskopa zbog scena koje bi publiku mogle isuviše da potresu podsećanjem na tako blisku katastrofu koja je pogodila zemlju.

Povezana vest:  Upoznajte glumačku postavu prve visokobudžetne ekranizacije kultnog serijala Stivena Kinga – „Mračna kula“

Studio nije precizirao koliki procenat od prodaje filma u verziji za kućno gledanje će uplatiti japanskom Crvenom krstu, ali se procenjuje da bi to moglo biti oko milion dolara.

„Drugi život“ u režiji Klinta Istvuda primarno je priča o smrti, tugovanju i životu posle smrti, ali počinje impresivnom scenom u kojoj se vidi kakako cunami razara grad na obali i ostavlje ulice zatrpane ruševinama i leševima.

Povezana vest:  Džefri Din Morgan u filmu The Fields

-Razaranja i gubici sa kojima je suočen Japan su skoro nezamislivi. Drago mi je da se pridružim Vorneru u ovom naporu da pomognemo japanskom narodu – navodi se u Istvudovom saopštenju.