500000_gledalaca

Montevideo proslavio pola miliona gledalaca

Režiser Dragan Bjelogrlić i ekipa filma „Montevideo, Bog te video“ proslavili su preko pola miliona gledalaca u domaćim bioskopima večeras VIP žurkom u Domu omladine Beograda, gde se tim povodom brojnim zvanicima obratio i minister kulture Srbije Predrag Marković.

Bjelogrlić se zahvalio „500.000 gledalaca koji su ponovo ušli u bioskop“, zbog njegovog režiserskog debija o odlasku reprezentacije Jugoslavije, sastavljene isključivo od srpskih fudbalera, na prvo Svetsko prvenstvo u Urugvaju 1930. godine.

-Život je kada sanjaš san i veruješ u njega. Danas posle svega što se desilo sa filmom, moram reći da je san postao stvarnost. Idemo dalje! Vidimo se uskoro u Montevideu! – zaključio je Bjelogrlić, koga uskoro u Urugvaju očekuje snimanje drugog „Montevideo“ filma.

Povezana vest:  Džoš Stjuart u novom Betmenu

U govoru okupljenima Marković je otkrio da je „Montevideo, Bog te video“ pogledao dva puta, ocenivši da je film uspešan jer „prikazuje nešto što Srbija želi da bude“, ali je Bjelogrliću i njegovoj ekipi poručio:

-Tražite za drugi nastavak sve što hoćete od Ministarstva kulture, samo nemojte novac.

Marković je prisutne posavetovao da ne veruju svemu što vide na filmu, jer je sam isprobao scenu iz „Montevidea“ u kojoj glavni junaci pimplaju jaje.

Povezana vest:  Objavljen novi poster za Koriolan Ralfa Fajnsa

-Probao sam tri puta ono s jajetom, ali nisam uspeo – rekao je Marković.

Žurka u sali „Amerikana“ DOB-a privukla je brojne novinare, ličnosti iz kulturnog i političkog života Srbije, među kojma su se našli i ministri policije Ivica Dačić i spoljnih poslova Vuk Jeremić, kao i bivši ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Na žurci je nastupio sa svojim bendom autor muzike za „Montevideo“ Slovenac Manjifiko (Magnifico), koji je između ostalog izveo i „Samo malo“, glavnu pesmu iz filma.

Povezana vest:  U Parizu predstavljena platforma Festival Box Office

Tokom popodneva ispred zgrade DOB-a glumci Miloš Biković, Petar Strugar, Danina Jeftić, Nina Janković, Predrag Vasić, Tamara Dragičević, Andrija Kuzmanović, Aleksandar Radojičić, Uroš Jovčić i Nenad Heraković družili su se, slikali i delili autograme fanovima filma.

Kako je navela producentska kuća „Intermedija netvork“ (Intermedia Network), fanovi koji su se prvi javili na fejsbuk profil „Multimedijalni projekat ‘Montevideo, Bog te video'“ imali su prilike danas da odgledaju film u velikoj sali DOB-a, gde su počasni gosti bili i ambasadori SAD, Danske, Italije, Španije i Velike Britanije.