Završni film o Harryju Potteru prikazivaće se u 3D tehnici

hari_poter_i_relikvije_smrt_1iEkranizacija završne knjige megapopularnog serijala o odrastanju mladog čarobnjaka, Harry Potter i relikvije smrti, u bioskopima će biti prikazivana u 3D tehnici.
Studio Warner Bros., koji je finansirao sve filmove serijala, na taj se potez odlučio posle senzacionalnog uspeha ‘Avatara’ Jamesa Camerona. Naime, iako ‘Relikvije smrti’ – za razliku od Cameronovog filma – nisu snimljeni u 3D tehnici, današnja tehnologija omogućuje razmerno brzu i (za holivudske standarde) jeftinu konverziju u trodimenzionalni efekt. Kako prenosi Hollywood Reporter, ‘prebacivanje’ oba dela koštaće Warner ukupno 10 miliona dolara, što i nije prevelika stavka u budžetu koji iznosi najmanje 250 miliona dolara. 
S obzirom na da je povišena cena ulaznica zbog doplate za 3D iskustvo svakako predstavljala značajan faktor u enormnoj zaradi ‘Avatara’, jasno je šta je podstaklo šefove Warnera da pokušaju da zarade još više iz ionako superuspešnog serijala. 
Iz Warnera još nije stigla službena potvrda o ‘prebacivanju’ završne pustolovine Harryja Pottera u 3D, ali to je verovatno samo pitanje dana.
Kao što je fanovima serijala odavno poznato, ekranizacija ‘Harryja Pottera i relikvijama smrti’ u bioskiopima će biti prikazivana u dva dela – premijera prvog dela najavljena je za novembar, dok će drugi deo stići u junu sledeće godine. 
Glavne uloge tumače, naravno, Daniel Radcliffe, Emma Watson i Rupert Grint, a glumačkom ansamblu pridružio se i Rade Šerbedžija u ulozi Gregorovitcha. Redatelj je David Yates, koji je potpisao i prethodna dva dela, ‘Red feniksa’ i ‘Polukrvni princ’. 

Povezana vest:  RTS snima film Albatros