Strip o životu Roberta Patinsona 

rp-1Popularni mladi glumac Robert Patinson glavni junak stripa nazvanog „Fame: Robert Pattison“. Animirana biografija, koja izlazi u maju, prikazivaće manje poznate detalje iz života glumca pre njegove najpoznatije uloge u filmskim adaptacijama horora „Sumrak”.
Junak filmskog serijala „Sumrak“ i „ Mlad mesec“ Robert Patinson u centru je pažnje prvog broja novog serijala stripova „Fame“ (Slava). Strip prati 23-godišnjeg glumca od glumačkih početaka do uloge Edvarda Kalena (Edward Cullen) u popularnom filmskom serijalu, objavio je magazinPeople. 
Strip, koji ima 32 stranice, biće objavljen u maju po ceni od četiri dolara, a izdaće ga kuća „Bluvoter“, koja je već objavila serijal „Ženska sila“, sa biografijama Mišel Obame, princeze Dajane i Džej Kej Rouling.
Inače ova kuća posle romana o najslađem vampiru, sprema izdanja o reperu 50 Sentu i pevačicama Lejdi Gage i Tejlor Svift.
-Cilj ovih izdanja je da obožavaocima otkrije interesantne sitnice o njihovim idolima i da ih inspiriše da se potrude da saznaju još više. Odlučila sam se za pristup koji će čitaocima prikazati talentovanog glumca Roberta Patinsona i iz druge persektive i neće govoriti samo o njegovoj najpoznatijoj ulozi – objasnila je scenaristkinja stripa Kim Šerman (za animiranje je bio zadužen Natanijel Uten).
Englez Robert Patinson, koji se bavi manekenstvom, glumom i muzikom (svira gitaru i klavir i komponuje), 2008. godine izabran je za „najprivlačnijeg muškarca na svetu“ po izboru časopisa People, a prošle godine po izboru magazina Glamour.

Povezana vest:  Scenarista Sunđer Boba piše scenario za The Governator