Winter’s Bone i Restrepo nagrađeni na Sandens festivalu

Winters_Bone_movieDrama „Winter’s Bone“ i dokumentarni film o ratu u Avganistanu, dobili su najvažnija priznanja na Sandens filmskom festivalu u Park Sitiju, u americckoj državi Juta, javile su agencije. 
Film „Winter’s Bone“ rediteljke Debre Granik, priča o 17-godišnjoj devojci koja pokušava da otkrije šta se dogodilo sa njenim ocem, pripadnikom jednog od klanova dilera droge u planinama Ozark, dobio je je Gran pri žirija za najbolju američku dramu. 
Debra Granik i En Roselini (Anne Rosellini) za taj film su dobile i nagradu za scenario rađen po knjizi Danijela Vudrela (Daniel Woodrell). 
Nagrada za najbolji američki dokumetarac pripala je filmu „Restrepo“, priči o životu 15 američkih vojnika čiji vod ratuje na jednoj od najopasnijih lokacija u Avganistanu. 
„Restrepo“ su režirali novinar Sebastijan Džanger (Sebastian Junger) autor „Savršene oluje“ i fotograf Tim Hederington (Hetherington). 
Nagradu publike za omiljenu dramu dobila je romansa pod nazivom „happythankyoumoreplease“ koju je napisao i u kojoj igra Džoš Radnor (Josh), zvezda serije „Kako sam upoznao vašu mamu“. 
Australijska tinejdžerska drama „Animal Kingdom“ režisera Dejvida Mikoda (David Michod) nagrađena je u kategoriji najbolja internacionalna drama, a u kategoriji internacionalni dokumentarac nagradu je dobio danski reditelj Mads Bruger (Brugger) za ostvarenje „The Red Chapel“. 

Povezana vest:  Insert "Ovako u crnogorskoj policiji mjere pritisak" iz filma "THE BOOKS OF KNJIGE: SLUČAJEVI PRAVDE"