ustanicka_ulica_logo

Počelo snimanje Ustaničke ulice

 

Režiser Miroslav Terzić počeo je danas u Beogradu snimanje psihološke drame-trilera o istrazi ratnih zločina „Ustanička ulica“, sa Gordanom Kičićem u glavnoj ulozi, rečeno je agenciji Beta u producentskoj kući „Kombajn film“.

Za početak su snimljene scene sa Kičićem u Južnom bulevaru, nedaleko od Ustaničke ulice i zgrade Specijalnog suda, koja će kao sedište Tužilaštva za ratne zločine kasnije tokom najavljenih 40 dana snimanja takođe biti jedno od bitnih lokacija Terzićeve ekipe.

Povezana vest:  Novi Hari Poter biće najkraći film serijala

U „Ustaničkoj ulici“ Kičić igra zamenika tužioca za ratne zločine, zaduženog za slučaj srpske paravojne formacije „Prva pionirska“, kojoj se posle delovanja na ratištima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, na Kosovu gubi svaki trag.

Kičićev lik pronalazi jednog skrivenog pripadnika „Prve pionirske“, koga igra Uliks Fehmiu, ali tokom istrage postaje nepoverljiv prema svom šefu, tužiocu Specijalnog suda za ratne zločine, koga igra Rade Šerbedžija.

Povezana vest:  Filmovi Samuela L. Džeksona zaradili najviše novca

-Činjenica da postoji preživeli vojnik ‘Prve pionirske’ nateraće tvorca jedinice ‘Grbavog’ da ne bira sredstva i metode da zaustavi istragu – rekao je Kičić na konferenciji za novinare pre nekoliko dana.

Prema Kičićevim rečima, „Ustanička ulica“ nije zasnovana na konkretnom događaju, ali su scenaristi Nikola Pejaković i Đorđe Milosavljević autori „crpli inspiraciju iz raznih priča i okolnosti koje su nas okruživale poslednjih 15 godina“.

Povezana vest:  Prva koprodukcija HBO Europe premijerno na 23. FAF-u

Saradnik na scenariju, novinar nedeljnika Vreme Filip Švarm ocenio je da će „Ustanička ulica“ biti „jedan do najvećih izazova u srpskoj kinematografiji“, i dodao da film „daje brutalnu istinu koja će biti drugačija od onoga što bi bi neki želeli da vide“.

U „Ustanickcoj ulici“ igraju i Petar Božović, Predrag Ejdus, Mira Banjac, Jelena Đokić, Milica Mihajlović i drugi, a osim Beograda film će biti sniman i na lokacijama u Vojvodini.