Premijera dugoočekivanog filma DEVET

Penelope KruzFilm Roba Marsala DEVET u kome glavne uloge tumače Daniel Dej Luis, Marion Kotijar, Penelope Kruz, Nikol Kidman, Kejt Hadson, Džudi Denč, Fergi i Sofija Loren, premijerno će biti prikazan u četvrtak, 4. februara u Sava centru od 20.30.

U srcu filma DEVET je umetničko putovanje Gvida Kontinija, prijatnog i senzualnog reditelja koji je poznat kao jedan od najvećih filmskih stvaralaca, ali iznenada se nalazi u očajnickoj potrazi za inspiracijom za svoj sledeći, deveti film „Italija“. On se gubi u svojim burnim vezama, u moru prelepih žena, koje ga, svaka na svoj način iskušavaju, zbunjuju i uništavaju. Ono što mu iskri u sećanju otvara njegovu imaginaciju za nove mogućnosti, gurajući ga u snenovitu zonu gde se kreativnost rađa.

Povezana vest:  Film "Poslednja večera" od danas u bioskopima

DEVET je zasnovan na autobiografskom filmu Federika Felinija „8 i po“, koji je 1963. godine dobio Oskara za najbolji strani film. Ovo Felinijevo ostvarenje bilo je inspiracija i drugim umetnicima i tako je 1982. godine postavljen brodvejski mjuzikl DEVET, koji je osvojio pet Toni nagrada, a zatim sa novom postavom obnovljen 2003. godine, predvodjen Antoniom Banderasom u ulozi Gvida Kontinija.

Povezana vest:  Horor, triler i avantura u februaru u bioskopima

Muziku i tekstove i za brodvejsku verziju, kao i za film DEVET napisao je Mauri Jeston. I pored duge pauze posle predstave iz 80-tih, Jeston je pronasao inspiraciju, pre svega u glumcima, koji su svi dobitnici Oskara ili su nominovani za najprestižniju filmsku nagradu. Za potrebe filma Jeston je kreirao i tri nove numere – „Guarda La Luna“ koju izvodi Sofija Loren, „Cinema Italiano“ u izvođenju Kejt Hadson i „Take It All“ koju peva Marion Kotijar.

Povezana vest:  "BUNTOVNICE" postavljaju rekorde

Upredo sa filmom, na našem trzištu će se naći i soundtrack u izdanju Universal Music Serbia za Geffen Records na kome se nalazi 12 numera u izvođenju pomenutih glumačkih zvezda, kao i četiri bonus pesme koje potpisuju Noisettes, Griffit Frank i duet Fergi&Will.i.am (The Black Eyed Peas).
Soundtrack iz filma biće predstavljen na premijeri filma DEVET u Sava centru.