Avatar rekorder u severnoameričkim bioskopima
 
avatar_picFilm „Avatar“ Džejmsa Kamerona (James Cameron) oborio je rekord u zaradi u severnoameričkim bioskopima koji je do sada držao „Titanik“ istog reditelja, javile su svetske agencije.
Kameronov trodimenzionalni hit dobio je titulu kralja severnoameričkih bioskopa pošto je 26. januara postao najuspešniji film po zaradi u svetu svih vremena.
-Oborili smo rekord u zaradi na teritoriji Severne Amerike – kazao je Aviz Hakamaneš, predstavnik za štampu studija Foks (Fox), koji je snimio tu naučnofantastičnu sagu.
„Avatar“ je u utorak zaradio 601,1 milion dolara, nadmašivši „Titanik“, koji je u Severnoj Americi ostvario prihod od 600,8 miliona dolara, kazao je Hakamaneš.
Istog dana, Kameronov film dobio je devet nominacija za Oskara.
„Avatar“, koji sa budžetom od 500 miliona dolara važi za najskuplji film u istoriji, nadmetaće se za Oskara za najbolji film i najboljeg režisera, kao i u više tehničkih kategorija.
„Titanik“ je u svetu zaradio 1,843 milijardi dolara. Prošlog vikenda, saopšteno je da je „Avatar“ za sedam sedmica u bioskopima, zaradio 2,05 milijardi dolara. 
Povezana vest:  "LOL" OD 21. JUNA SAMO U KOLOSEJU I ARENI!