JOHNNY_ DEPP_PENELOPE_CRUZ_IAN_McSHANE_Pirati_4

Pirati sa Kariba premijerno 18. maja u Beogradu i Novom Sadu

 

Četvrti deo holivudskog pustolovnog filmskog serijala „Pirati sa Kariba: Na čudnim plimama“ (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) biće premijerno prikazan u Srbiji 18. maja u beogradskom Domu sindikata i novosadskoj „Areni sinepleks“. Distributer „Taramaunt“ saopštio je danas da novi doživljaji piratskog kapetana Džeka Speroua, koga igra Džoni Dep (Johnny Depp), ulaze 9. maja u redovni bioskopski repertoar u Srbiji.

Novine četvrtog nastavka svetski izuzetno uspešnih „Pirata“ kompanije „Dizni“ (Disney) i producenta Džerija Brukhajmera (Jerry Bruckheimer) je 3D verzija i izostanak likova koje su u prethodna tri dela tumačili Kira Najtli (Keira Nightley) i Orlando Blum (Bloom).

Povezana vest:  Soderberg demantuje da se povlači sa filma

Nove likove igraju Penelope Kruz (Cruz) i Ian Mekšejn (Ian McShane), a od starih likova ostaju kapetan Barbosa, koga igra DŽefri Raš (Geoffrey Rush) i Kevin R. Meknali (Kevin R. McNally) kao Speruov dugogodišnji drugar.

-Sperou će ukrstiti puteve sa ženom iz svoje prošlosti (Kruz), ali neće biti siguran da li je u pitanju ljubav ili nemilosrdna prevarantkinja koja ga koristi da bi pronašla čuvenu fontanu mladosti – navodi „Taramaunt“.

Povezana vest:  Beldocs 2021: eleMental skenira stanje mentalnog zdravlja sveta

Četvrte „Pirate“ režirao je Rob Maršal (Marshall), dok je Gor Verbinski (Gore Verbinsky) bio zadužen za prethodna tri filma iz 2003, 2006. i 2007. godine.

-Posle završetka snimanja uloge kapetana Džeka, potrebna vam je neka vrsta dekompresije da biste se izvukli iz te kože, jer volim biti u njoj. Veliko je zadovoljstvo igrati tu ulogu, jer je to kao da imate dozvolu da budete potpuno subverzivni, bez poštovanja, apsolutno apstraktni u svim situacijama – navodi Dep.

Povezana vest:  Beldocs još jednom dobio podršku Evropske unije kroz program Kreativna Evropa Media

Taramauntovo saopštenju donosi i izjavu Kruzove da je „veliki fan prethodna tri filma i onoga što je Džoni uradio u njima“, dok je svoje učešće shvatila kao „veliku avanturu za svakog glumca“, jer se na snimanju „svaki dan nešto događa, nikad nije dosadno“.

U novom nastavku „Pirata“ ponovo se pojavljuje i čuveni gitarista „Rolingstonsa“ (Rolling Stones) Kit Ričards (Keith Richards) u ulozi Džekovog oca kapetana Tiga.