dark-knight-rises-movie-image-tom-hardy-bane-hi-res-01-600x375

Početak snimanja filma „Uspon mračnog viteza“!

Počelo je snimanje filma “Uspon mračnog viteza”, epskog zaključka Betmen trilogije filmskog stvaraoca Kristofera Nolana.

Internacionalnu glumačku postavu, predvodi Oskarovac Kristijan Bejl, koji se ponovo nalazi u ulozi Brusa Vejna/Betmena. U filmu se takođe pojavljuju En Hatavej, u ulozi Seline Kajl, Tom Hardi kao Bejn, Oskarovka Marion Kotijar kao Miranda Tejt i Džozef Gordon Levit u ulozi Džona Blejka. U glavnu glumačku postavu vratili su se Geri Oldman i dobitnici Oskara Majkl Kejn i Morgan Frimen.

Povezana vest:  Klaustrofobična drama o životu pod opsadom u Damasku

U stvaranju “Uspona mračnog viteza”, Kristofer Nolan još više koristi IMAX® kameru u odnosu na prethodni film o Betmenu “Mračni vitez”, koji je ostao zapamćen po činjenici da je prvi put veliki deo filma snimljen IMAX® kamerama. Rezultati su bili spektakularni, tako da je Nolan želeo da proširi upotrebu kamere velikog formata i na ovaj film.

Povezana vest:  Ajron men 2 od sutra u bioskopima

Scenario za “Uspon mračnog viteza” su napisali Kristofer Nolan i Džonatan Nolan. Film će se snimati na tri različita kontinenta, u američkim gradovima Pitsburg, Njujork i Los Anđeles, kao i u Indiji, Engleskoj i Škotskoj.

Premijera filma “Uspon mračnog viteza” planirana je za 20. jul 2012. godine.