Mi idemo svojim putem_1

„Mi idemo svojim putem“ (Gremo mi po svoje) u bioskopima od 26. maja

Jedan od najpopularnijih slovenačkih filmova svih vremena “Mi idemo svojim putem” (Gremo mi po svoje) u režiji Mihe Hočevara, od četvrtka, 26. maja biće na redovnom repertoaru u bioskopu Kolosej Multiplex.

“Mi idemo svojim putem” je do sada u Sloveniji videlo preko 200.000 gledalaca, a film je u bioskopskoj distribuciji od 4. novembra 2010. godine.

Povezana vest:  Najbolji svetski dokumentarci na festivalu Beldocs u hibridnom izdanju od 9. do 16. septembra u Beogradu

Protagonisti filma su Aleks i njegovi prijatelji, mladi izviđači, koji slobodno vreme provode kampujući pored reke Soče. Njihov starešina sve shvata suviše ozbiljno i to ćec prouzrokovati mnogo problema, jer dečaci su mnogo više zainteresovani za devojčice nego za kamp. Ovaj porodični film je sniman u Triglavskom nacionalnom parku i pokazuje prirodne lepote ove zemlje.

Povezana vest:  "Napad na Belu kuću" od 18. jula u bioskopima

U filmu igraju Jurij Zrnec, Tadej Koren Smid, Jure Kreft, Matevz Stular, Jana Zupančić i drugi.

Na 13. festivalu slovenačkog filma ovo ostvarenje je osvojilo nagradu publike, a Jurij Zrnec je proglašen za najboljeg glumca.

“Mi idemo svojim putem” nominovan je u dve kategorije za Gorki list MTV filmske nagrade koje će biti dodeljene 6. juna – za najbolji film i najbolju mušku ulogu (Jurij Zrnec).

Povezana vest:  Dodela Zlatnih globusa gledanija nego prošle godine

Trejler možete pogledati OVDE!