KFP2021

KUNG FU PANDA 2: Ostvarni snovi pande Poo

Premijera „Kung fu pande 2“ zakazana je za danas, 29. maj u Domu Sindikata u sledećim terminima: 3d projekcija u 15.45h i 2d projekcija u 16h, a u bioskopima će se avanture Pooa i njegove družine naći od 2. juna 2011.

Iz Drimvorksovog studija za animaciju, koji nam je doneo hitove „Kako da dresirate svog zmaja“, „Šreka“ i nominovanog za Oskara i Zlatni globus „Kung fu pandu“, stiže najnovija avantura jednog od najneobičnijih junaka koji je od zaposlenog u prodavnici nudli postao majstor kung fua.

U „Kung fu pandi 2“, Poovi (DŽEK BLEK/MILOŠ SAMOLOV) snovi su se ostvarili, sada je Zmajski ratnik koji štiti dolinu Mira uz svoje drugare, majstore kung fua, Furioznu petorku: Tigricu (ANĐELINA DŽOLI/KATARINA ŽUTIĆ), Majmuna (DŽEKI ČEN/MILAN ANTONIĆ), Bogomoljku (SET ROGEN/MILAN TUBIĆ), Zmiju (LUSI LU/JELENA PETROVIĆ) i Ždrala (DEJVID KROS/MARKO MARKOVIĆ). Ekipi se ponovo pridružuje DASTIN HOFMAN/VOJA BRAJOVIĆ kao kung fu guru i Poov mentor, Šifu, i DŽEJMS HONG/ZIJAH SOKOLOVIĆ, kao Poov otac i vlasnik najpopularnije prodavnice nudli u selu, g. Ping.

Ali Poov fantastični život je ugrožen pojavom strašnog zlikovca, gospodara Šena (GERI OLDMAN/MLAĐA ANDREJEVIĆ) koji planira da upotrebi tajno, nezaustavljivo oružje da bi pokorio Kinu i uništio kung fu. Po će morati da se okrene svojoj prošlosti i da otkrije tajne svog misterioznog porekla i samo tada će uspeti da oslobodi snagu koja mu je potrebna za uspeh.

Povezana vest:  Branka Katić i Rejf Fajns u trećem nastavku popularne franšize Kingsman

KFP2027

ZLATNI DANI PANDE SIJAJU JOŠ JAČE

“Od kad je film ’Kung fu panda’ pušten u distribuciju, postoji jedno goruće pitanje na koje ljudi očajnički očekuju da dobiju odgovor – Zašto je Poov tata gusan? Za Poa, Zmajskog ratnika, bilo je logično da konačno shvati da njegov otac nije njegov biološki otac i da istraži svoje pravo poreklo. Dok to bude radio, shvatiće da je njegova prošlost povezana sa gospodarom Šenom. Paunov poziv na dvoboj nije nasumičan, to je delo sudbine – nešto što se često pojavljuje u filmovima s borilačkim veštinama. I tek kad sazna istinu o tome ko je, Po će uspeti da se suprotstavi Šenu i njegovoj vojsci,“ kaže rediteljka Nelson.

„U prvom filmu,“ nastavlja Nelsonova, „naučili smo da junaci dolaze u svim oblicima i veličinama kad je Po ispunio svoju sudbinu i postao Zmajski ratnik. U nastavku ćemo saznati da nas sudbina vodi kroz život – ona je ta koja dovodi ljude u naš život koji će nas štititi i one koji će nam se suprotstavljati… što nam omogućava da ostvarimo svoj potpuni potencijal.“

Povezana vest:  Nagrada Izvestan pogled južnokorejskom filmu Ha Ha Ha

Poova priča je počela u leto 2008. kad je Drimvorksov hit film „Kung fu panda“ počeo da se prikazuje u bioskopima širom sveta. Priča o prodavcu nudli koji mašta da jednog dana postane kung fu majstor pronašla je široku publiku koja je bila srećna da isprati Poa na njegovom putu od najvećeg fana kung fua do kung fu junaka. Ova akcijom nabijena porodična komedija zaradila je više od 633 miliona dolara širom sveta, bila je nominovana za Oskara u kategoriji za najbolji animirani film i dobila 10 Eni nagrada (najveća počast u industriji animiranih filmova).

MISTERIJE ZMAJSKOG RATNIKA OTKRIVENE

Scenarista Berger kaže: „Tek što se Po navikao na svoju novu ulogu Zmajskog ratnika i vođe Furiozne petorke, sticajem čudnih okolnosti Po će morati da postavi neka pitanja koja je mislio da nikad neće postaviti. Odakle on potiče? Kako je tu došao? I zašto je njegov tata gusan kad je on panda? Nažalost, njegov tata neće mnogo moći da mu pomogne, pa će zbog toga Po do kraja filma tražiti odgovore na ta pitanja, a ono što bude otkrio će promeniti njihov odnos zauvek.“

Čak i onima koji nisu pomno pratili, jasno je bilo da g. Ping, gusan koji pravi nudle, nije Poov biološki otac, ali priča govori o tome šta nekoga čini roditeljem. Blek kaže: „Kad Po posumnja da je usvojen, on će suočiti svog oca s tim i on će mu priznati da ga je pronašao kad je bio beba. Ali on ga je odgajao kao svog sina i smatra ga svojim sinom. Po će poverovati u to, ali će ipak želeti odgovore na neka pitanja. A baš će u isto vreme kada se pojave ova pitanja, novi zlikovac, gospodar Šen, paun, stupiti na scenu. Misteriozno, zar ne?“

Povezana vest:  Drugi deo ''Osvetnika'' u maju 2015

Značajno vreme i napor su uloženi kako bi se „Kung fu panda 2“ smestila u mnogo bogatije predele od prethodnog jer će likovi ići od Doline Mira do Gongmen Sitija. Više okruženja znači više detalja, i zato su čelnici svih odeljenja otputovali u Kinu gde su inspiraciju dobili iz stvarnih lokacija.

Režija: Jennifer Yuh Nelson (Darko Tomović)

Uloge: Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu, David Cross, Gary Oldman, Jean-Claude Van Damme (Miloš Samolov, Katarina Žutić, Voja Brajović, Zijah Sokolović, Milan Antonić, Mlađa Andrejević…)

Žanr: animirana komedija

Studio: Dreamworks