X men 5

X-Men: First Class zaradio 56 miliona dolara

„X-Men: First Class“ debitovao je na box-officeu sa solidnih 56 miliona dolara zarade, javlja Associated Press, pozivajući se na podatke iz studija 20th Century Fox.

U poređenju sa svojim prethodnicima, novi nastavak kultnog serijala o mutiranim junacima je podbacio. Poslednja tri nastavka zarađivala su tokom premijernog vikenda od 85,1 do 102,8 miliona dolara. Originalni X-Men je pre 11 godina zaradio 54,5 miliona dolara, što je u sadašnjim uslovima oko 80 miliona dolara.

Povezana vest:  Pesma iz Kusturičinog filma u turskoj seriji

Film je zaradio još 64 miliona dolara na tržištima širom sveta pa je ukupna zarada 120 miliona dolara.

„The Hangover Part II“, prošlonedeljni pobednik je pao na drugo mesto sa 32,4 miliona dolara zarade. Ukupna zarada na tržištu SAD-a iznosi 186,9 miliona dolara.

Animirani film iz DreamWorks Animationa i Paramounta „Kung Fu Panda 2“ je sa drugog pala na treće mesto sa 24,3 miliona dolara. Nastavak priče o simpatičnoj pandi na američkim blagajnama zaradio je 100,4 miliona dolara.

Povezana vest:  Radunović: Pričom o „Oluji“ ovu tragediju čuvamo od zaborava 

Na četvrtom mjestu je „Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides“, koji se ovosnedeljnih 8 miliona dolara zaradio ukupno 190,3 miliona dolara.

Univerzalova komedija „Bridesmaids“ se i četvrte nedelje prikazivanja drži na solidnom petom mestu sa 12,1 miliona dolara.