MovieTape

Zagreb dobio festival filmova fantastike

 

U Zagrebu će se od 2. do 9. jula održati manifestacija posvećena filmskoj fantastici i srodnim žanrovima „Fantastik Zagreb film festival“, prvi te vrste u Hrvatskoj, javila je danas novinska agencija Hina.

Na nekoliko gradskih lokacija biće prikazani filmovi naučne fantastike, strave i užasa, kao i oni u žanrovima trilera, suspensa i fantazije. Na repertoaru će biti i animiranih i eksperimentalnih filmova, „začudnih drama“ i „3D noćnih mora“, saopštili su organizatori.

Povezana vest:  Džarmušov dokumentarac o bendu The Stooges na 22. FAF - u

Program „Panorama“ sadržaće izbor najboljih filmova savremene svetske produkcije, „Ponoćno ludilo“ – filmove strave i užasa, „Orijent Ekspreš“ filmove azijskih zemalja s dugom žanrovskom tradicijom, dok će u sklopu programa „Noćni maraton“ biti prikazani atraktivni filmski serijali, kao i dve retrospektive.

Na festivalu će takođe biti okruglih stolova, susreta sa filmskim autorima i drugih propratnih sadržaja. Žanrovi naučne fantastike i horora do sada su se u Hrvatskoj ekskluzivno negovali na Treš film festivalu u Varaždinu, koji je svoje šesto izdanje najavio za prvu polovinu septembra.

Povezana vest:  Džerard Batler želi ulogu u filmskom mjuziklu