Nekadašnji Indeksovac Mićko otac u tinejdžerskoj seriji 

mickoNekadašnji član „Indeksovog radio pozorišta“ Dragoljub Ljubičić Mićko igra ulogu oca porodice u tinejdžerskoj seriji „Prođi bliže“, koja bi uskoro trebalo da premijerno počne se prikazuje na Radio-televiziji Srbije (RTS). 
-To je konačno jedan običan čovek. Kad se setim koga sam sve igrao to su bili Tito ili Sloba (u ‘Indeksovcima’). Diktator ili nasilnici i kriminalci, kao u filmu ‘Potera za srećkom’ – rekao je Ljubičić. 
Posle manjih uloga na filmu i televiziji, Ljubičić je na poziv režisera Petra Stanojlovića dobio prvi put priliku da zaigra jednu od glavnih uloga u „Priđi bliže“. Ljubičić igra oca u krizi kasnih četrdesetih. Suprugu igra Ivana Mihić, a ćerku tinejdžerku Bebu mlada Jovana Andrić. 
-Firma mu je pod stečajem, nije završio fakultet, malo se zapustio i sedi po kući kuva, nabavlja, pere i pegla, a žena mu radi. Dete mu odrasta, on tu nije više u kontroli i malo su mu popustili šavovi – kaže Ljubičić. 
Poznat po satiričnim likovima u „Indeksovcima“, Ljubičić kaže da u „Priđi bliže“ „nema satire i komike“, ali da ipak treba očekivati povremene duhovite situacije. 
-Ne igram grčku tragediju. Serija ne spada u pesimistične prognoze ‘šta će biti sa porodicom’. Isijava toplinom. Ima par stvari na koje smo se slatko smejali na snimanju, ali to nije osnovni ton serije. To je serija iz običnog života gde ima komičnih ali i stresnih situacija – objašnjava Ljubičić. 
Upitan kako se snašao u ulozi muža Ivane Mihić, Ljubičić kaže da je ona „šarmantna žena, divna glumica i prijateljica od ranije“ i da se osetilo na snimanju da postoji „potrebna hemija“. 

Povezana vest:  Ted - izgubljeni pustolov 3D" pretpremijerno 27. i 28. aprila