Liv Tajler i Vigo Mortensen najunosniji filmski par 

two_towers_043Glumica Liv Tajler (Tyler) i njen kolega Vigo Mortensen (Viggo) proglašeni su za najunosniji filmski par pošto je trilogija „Gospodar prstenova“, u kojoj igraju, zaradila 2,9 milijardi dolara. 
Drugi po redu najunosniji par čine Kersten Danst (Kirsten Dunst) i Tobi Megvajer (Tobey Maguire) čiji je filmski serijal o Spajdermenu (Spiderman) zaradio 2,5 milijardi dolara, objavljuje danas londonski tabloid Sun. 
Listu je sastavio časopis Forbes koji je u obzir uzeo samo glumce koji su zajedno igrali u najmanje dva ostvarenja. 
Kejt Vinslet (Kate Winslet) i Leonardo Dikaprio (DiCaprio) našli su se na trećem mestu. Igrali su u „Titaniku“ koji je inkasirao 1,8 milijardi dolara i u filmu „Revolucionarni put“ čija je zarada 75 miliona dolara. 
Megan Foks (Fox) i Šaja Labaf (Shia LaBeouf) igrali su u dva filma o Transformersima koji su zaradili 1,5 milijardi dolara. 
Filmovi o vampirima „Sumrak“ i „Mlad Mesec“ u kojima igraju Kristen Stjuart (Stewart) i Robert Patinson (Pattinson) do sada su zaradili 1,1 milijardu dolara, a očekuju se još dva filma franšize od kojih će „Pomračenje“ stići u bioskope krajem juna. 
Šesti na listi su Džulija Roberts (Julia) i Džordž Kluni (George Clooney) par su u filmovima „Igraj svoju igru“ i „Ponovo u igri“ čija zarada iznosi 847 miliona dolara. 
Džulija Roberts je i na sedmom mestu liste, ovog puta sa Ričardom Girom (Rićard Gere) sa kojim je igrala u filmovima „Zgodna žena“ i „Zgodna mlada“. Zarada ta dva filma je 770 miliona dolara. 
Slede Liv Tajler i Ben Aflek (Affleck) koji se zajedno pojavljuju u „Armagedonu“ i filmu „Jersey Girl“. Ukupna zarada tih ostvarenja je 590 miliona dolara. 
Deveti par čine Rene Zelveger (Renee Zellweger) i Kolin Fert (Colin Firth) koji igraju u dva filma o dogodovštinama junakinje Bridžet Džouns (Bridget Jones). Zarada tih ostvarenja iznosi 545 miliona dolara. 
Meg Rajan (Ryan) i Tom Henks (Hanks) igrali su zajedno u tri filma od kojih najveću zaradu ima „Stigla vam je pošta“ – 250 miliona dolara.

Povezana vest:  Andželina Džoli: Neću igrati Ženu mačku u novom Betmenu