Captain-America-Movie-Poster-1Marvelov „Kapetan Amerika“ od 28. jula u bioskopima

Film „Prvi osvetnik: kapetan Amerika“, studija „Marvel“, od 28. jula biće na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je danas distributer „Taramaunt“. Film će se prikazivati u bioskopima „Kolosej“, „Ster“, „Roda“ i u novosadskoj „Areni“.

Godine 1941, posle više pokušaja da se upiše u vojsku i da se bori rame uz rame sa svojom braćom i sestrama saveznicima, mladi i slabašni Stiv Rodžers, koga igra Kris Evans, biva primljen da učestvuje u eksperimentalnom programu koji će ga pretvoriti u super-vojnika, poznatog pod imenom „kapetan Amerika“. Kapetan Amerika će udružiti snage sa prijateljima Bakijem Barnsom (Sebastian Sten) i Pegi Karter (Hejli Etvel), i pod vođstvom pukovnika Čestera Filipsa (Tomi Li Džouns) povešće rat protiv zle organizacije „HIDRE“ – nacističke jedinice koja se bavi naprednom naukom.

Povezana vest:  Pogledajte trejler filma “Priča o delfinu 3D” ( Dolphin’s Tale 3D)!

„Prvi osvetnik: kapetan Amerika“, deo je početaka „Marvelovog“ sveta, koji će kasnije iznedriti super heroje poput Ajron-mena, Hulka, Tora, perioda kada su ratovi vođeni oružjem, ali ih je dobijao čovek. Producent Kevin Fagi je nedavno rekao da nisu mogli da stvore predstavu o povezanom Marvelovom filmskom svetu bez kapetana Amerike, jer je od njega taj svet i počeo. „Od njega je počeo, ne samo istorijat naših stripova, već i celokupna ideja o poboljšanim ljudima. Bilo da su to ljudi koje je ugrizao pauk, koji su bili izloženi gama zracima ili imaju metalno odelo, ideja o ljudima sa super moćima počela je sa Stivom Rodžersom“, objasnio je on. Od prvog izdanja, strip „Kapetan Amerika“ prodat je u 210 miliona primeraka u više od 70 zemalja, a povodom 70. rođendana ovog super heroja, studio „Marvel“ objavljuje kako je Stiv Rodžers postao „prvi Osvetnik, kapetan Amerika“.

Povezana vest:  Jezivi horor "KEVA" od 13. juna u svim bioskopima