Arnold_Schwarzenegger_2011

Švarcenegerova rodna kuća pretvorena u muzej

Kuća u Austriji u kojoj je odrastao bivši kalifornijski guverner i glumac Arnold Švarceneger pretvorena je u muzej, koji je svečano otvoren u subotu.

Junak akcionih filmova i bivši Mister Univerzum svoj rodni Tal, nedaleko od Graca, napustio je 1966. godine. Ali, da mesto u kome je odrastao nije zaboravio pokazuje blagoslov koji je dao ovom projektu.

U kući je još uvek njegov krevet iz detinjstva, koji je sada pretvoren u muzejski eksponat, a brojni predmeti dopremljeni su i iz SAD-a. Tako, posetoci mogu videti motor iz jednog od nastavka Terminatora, a napravljena je i kopija stola koji je koristio kao guverner Kalifornije.

Povezana vest:  Nova devojka Hju Granta trudna?

Oko hiljadu eksponata, koji svedoče o Arnijevom bodibilderskom, filmskom i političkom životu, smešteno je u ambijent.

U muzeju je opisan i njegov put do uspeha u Holivudu, kao i neki detalji iz privatnog života. Tako se mogu videti fotografije Marije Šriver, sa kojom je bio u braku 25 godina, a koja je nedavno zatražila razvod od Arnija zbog njegove afere sa kućnom pomoćnicom.

Povezana vest:  Naomi Haris nova sekretarica Džejmsa Bonda

Čak i oni kritički nastrojeni Austrijanci fascinirani se postavkom u Arnijevom muzeju. Arni se pre 43 godine sa 20 dolara u džepu odselio u SAD, gde se proslavio ulogama superjunaka, dižući rejting bodibildingu.

-Ljudi ga vole jer je bio dečak sa farme, a stigao je tako daleko i njegova karijera je veoma uzbudljiva. Austrijanci su ponosni jer je njihov sunarodnik – kaže Helga Forstner iz muzeja.

Povezana vest:  U susret najnovijoj Dizni Pixar avanturi „Duša“, o spoju muzike i duše, pitali smo muzičara Marka Luisa šta za njega u osnovi predstavlja duša

“Austrijski hrast”, kako su ga zvali, redovno posećuje svoju rodnu grudu, ali na otvaranje muzeja ipak nije došao.