Cowboys and Aliens

„Cowboys & Aliens“ zaradio 36,2 miliona dolara

Film „Cowboys & Aliens“ vodi po zaradi u bioskopima ovog vikenda u tesnoj trci sa filmom „The Smurfs“, sa ukupnim prihodom od 36,2 miliona dolara u američkim i kanadskim salama.

„Captain America: The First Avenger“, film koji je prošlog vikenda prvi put prikazan u bioskopima je završio na trećem mestu sa 24,9 miliona dolara od prodatih ulaznica.

Povezana vest:  En Hatavej kao Pepeljuga

„Cowboys & Aliens“ je ostvarenje Universal Picturesa, i među najskupljim je ostvarenjima ove godine, dok je „The Smurfs“ film koji je baziran na stripu objavljenom pre 50 godina, prenosi agencija Reuters.

Film „Cowboys & aliens“ je snimljen po noveli Scotta Mitchella Rosenberga. Radnja filma se odvija u 19. veku u Arizoni, u jeku sukoba između indijanskog plemena i lokalnih kauboja, a njihov sukob prekida pojavljivanje vanzemaljaca koji žele da pokore ljudsku vrstu. U takvim okolnostima Indijanci i kauboji se počinju udruženim snagama boriti protiv vanzemaljaca.

Povezana vest:  Počinje snimanje rimejka filma "Valter brani Sarajevo"

Režiser filma je Jon Favreau, scenario potpisuju Alex Kurtzman i Robert Orcia, dok glumačku ekipu čine Daniel Craig, Harrison Ford i Sam Rockwell.