brett-ratner

Avanture i specijalni efekti na dodeli Oskara

 

Zaboravite na pesme i ples na dodeli Oskara i spremite se za akciju, avanturu i specijalne efekte na svečanosti u februaru sledeće godine, pošto je Američka filmska akademija za producenta ceremonije izabrala reditelja Breta Retnera (Brett Ratner), pišu danas strani mediji. Retner, poznat po filmovima „Gas do daske 2 i 3“ (Rush Hour) i „Iks men: Poslednje uporište“ biće zadužen za produkciju najglamuroznije ceremonije dodele filmskih nagrada, zajedno sa sada već veteranom u tom poslu Donom Mišerom (Mischer).

Povezana vest:  Robert i Kristen traže kuću u Londonu

Ovaj potez, prenosi Rojters, promeniće praksu poslednjih godina, kada je dodela Oskara bila skoncentrisana na komediju i osmišljena da domaćini večeri, između ostalih En Hatavej i Hju Džekmen, pevaju i igraju. Predsednik Američke filmske akademije Tom Šerak (Tom Sherak) izjavio je da Retner poseduje ljubav prema filmu i znanje o šoubiznisu i time je savršen kandidat za producenta dodele Oskara.

-On je neverovatno kreativan i ume da rizikuje, a obe osobine su interesantne i inspirišu – dodao je Šerak.

Odluka Akademije da angažuje reditelja i producenta visokobudžetnih holivudskih filmova nije prva te vrste. Godine 2007. za prenos dodele Oskara bila je zadužena Laura Ziskin, producent prvog filma o Spajdermenu.

Povezana vest:  Lista deset najgledanijih filmova u SAD

Ipak, kako je naveo Rojters, to je neobičan potez i ukazuje na potrebu Akademije da privuče mlađu publiku, koja uživa u visokobudžetnim ostvarenjima koja obiluju specijalnim efektima. Retner je radio i TV serije, muzičke spotove i reklame. Najskorije angažovanje mu je producent komedije „Kako se rešiti šefa“ (Horrible Bošes), koja će od 18. avgusta biti na repertoaru i srpskih bioskopa.

-Fantastično će biti raditi sa televizijskim genijem kao što je Don (Mišer) i spojiti glamur nekadašnjeg Holivuda sa mnogobrojnim telentima koji danas oduševljavaju gledaoce – izjavio je Retner, povodom angažovanja.

Povezana vest:  Satirična knjiga o Hitleru kao predložak za film

Producenti prošlogodišnje dodele bili su Mišer i Brus Koen (Bruce Cohen) koji stoje iza filmova „Američka lepota“ (American Beauty) i „Milk“, kao i Adam Šenkmen (Shankman) reditelj filma „Lak za kosu“ (Hairspray).

Dodela nagrada Američke filmske akademije najboljim ostvarenjima u 2011. biće održana 26. februara u Los Anđelesu, a prenos će pratiti gledaoci širom sveta.