Pixar

Studio “Piksar“ najavio dva nova animirana filma

 

Animatori iz “Dizni/Piksar“ studija najavili su dva nova filma u kojima će biti reči o dinosaurusima i ljudskom umu, prenele su danas agencije. Nazivi filmova za sada su ostali nepoznati, a nekoliko detalja o radnji filma su otkrivena, piše Rojters.

-Film o dinosaurusima će se fokusirati na priču šta bi se desilo da je asteroid promašio Zemlju i da su dinosaurusi nastavili da žive – rekao je jedan od reditelja prethodnog “Piksarovog“ ostvarenja “Gore“ (Up), Bob Peterson.

Povezana vest:  Dobitnici Zlatnih globusa na 47. FEST-u

Peterson je dodao da je film inspirisan animiranim dinosaurusima koje je video tokom posete dečijeg svetskog sajma. Film će se naći u bioskopima 2013. godine.

-Radnja drugog filma, koji bi trebao da se završi do 2014. godine, odvešće gledaoce u ljudski um i pokušaće da odgovori na pitanja kao što su “zašto se pesma zapamti?“ – rekao je reditelj filma Pet Dokter, koji je režirao film “Gore“.

Povezana vest:  Film „Obični ljudi“ najbolji po oceni FIPRESCI Srbija

Studio “Piksar“, koji ove godine proslavlja 25. godišnjicu, napravio je dosta uspešnih filmova uključujući i serijal kompjuterski animiranih filmova “Priča o igračkama“, “Život buba“ i “Potraga za Nemom“.

Studio je osvojio ukupno 29 Oskara, a njegovi filmovi su zaradili oko 6,5 milijardi dolara.