Nominacije za nagrade Dženesis 

Genesis_nagradaAnimirani film „Do neba“ jedno je od ostvarenja nominovanih za 24. nagrade Dženesis (Genesis), koje će biti dodeljene 20. marta u Los Anđelesu, objavio je Hollywood Reporter. 
Nagrade Dženesis dodeljuju se najboljim ostvarenjima u oblasti filma, serija i novinskih izveštaja koji se bave zaštitom životinja. 
Priznanja dodeljuje Udruženje za čovečno postupanje prema životinjama Sjedinjenih Država (Humane Society of the United States). 
Pored filma „Do neba“, za nagradu za najbolji film konkurišu i „Hotel za pse“ i „Ljudi koji zure u koze“. 
U kategoriji dokumentarni film, nominacije su dobili „The Cove“, koji se bavi eksploatacijom delfina, „Food Inc.“, koji kritikuje poljoprivredni biznis i „The End of the Line“, koji govori o prekomernom ribarenju. Prva dva filma nominovana su i za Oskara. 
Dve animirane serije nominovane su za nagradu u kategoriji televizijska komedija – epizoda serije „Family Guy“ pod nazivom „Dog Gone“ i epizoda „Saut parka“, „Whale Whores“. Pored njih, za nagradu se nadmeće i epizoda serije „Monk“, „Monk an the Dog“. 
U kategoriji dramskih serija nominacije su pripale epizodi serije „Bouns“, pod nazivom „The Tough Man in the Tender Chicken“, kao i nekolicini epizoda serije „The Closer“. 
Elen Dedženeres (Ellen DeGeneres) je dobila nominaciju za najbolji tok-šou, za bavljenje knjigom „Eating Animals“ Džonatana Safrana Fera (Jonathan Foer). U istoj kategoriji nominovan je i Lari King (Larry), za prilog o lovu na vukove na Aljasci. 

Povezana vest:  Anđelina Džoli se podvrgla dvostrukoj mastektomiji