Al_Pacino_1

Specijalna nagrada za Ala Paćina

 

Američkom glumcu i režiseru Alu Paćinu uručena je specijalna nagrada „Slava filmskom stvaraocu“, koju organizatori filmskog festivala u Veneciji dodeljuju za uticaj na savremenu kinematografiju. Junak serijala „Kum“ na Mostri je u nedelju predstavio film „Saloma“, u kojem se pojavljuje kao režiser i glumac.

Paćino je pred projekciju kritikovao svoj film i rekao da „nema predstavu“ koji je cilj želeo da postigne snimanjem te priče.

Povezana vest:  Nova uloga Beti Vajt

-Nisam znao gde idem. Zbunjen sam – kazao je o filmu, koji je spoj dokumentarca i igranog filma zasnovan na komadu Oskara Vajlda, biblijskoj priči o Salomi i kralju Herodu koja analizira destruktivnu upotrebu seksualnosti.

Paćino u filmu igra samog sebe, kralja Heroda, a u jednoj sceni I Oskara Vajlda. Uloga Salome pripala je američkoj glumici Džesiki Čestejn. Reditelj je kazao da mu je žao što u filmu nije više istražio život Oskara Vajlda, irskog pisca koji je osuđen na dve godine prinudnog rada zbog „nakaznog ponašanja“.

Povezana vest:  Šarliz Teron postala mama!

-Mislim da nisam dovoljno pokrio Vajldovu ličnost. Bio je provokator sa velikim umom – retka osoba i veliki umetnik – kazao je Paćino.

Osvrćući se na svoju karijeru – u kojoj je snimio filmove kakvi su „Pasje popodne“ i „Serpiko“, Paćino je rekao da je dugo bio „razapet između“ filma i pozorišta i dodao da nema nikakve planove za budućnost.

Povezana vest:  Elizabet Tejlor se udaje deveti put

-Moja budućnost? Ona je prazna – kazao je.