When We Leave (17)

Nemačka drama Feo Aladag „Stranci“ od 8. septembra u DKC-u

Drama „Stranci“ (When We Leave aka Die Fremde),  scenaristkinje i rediteljke Feo Aladag, od 8. septembra biće na redovnom bioskopskom repertoaru u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

„Stranci“ su bili nemački kandidat za Oskara a najznačajnije nagrade dobili su  na festivalima u Berlinu, Montrealu, Anžeu, Kalgariju, Kelnu, Sao Paolu, Njujorku. Film se bavi temom „zločina iz časti“ i baziran je na istinitim pričama koje nisu nimalo retke u porodicama sa imigracionim nasleđem. Glavna junakinja Umaj je Turkinja koja je rođena u Nemačkoj ali se udala u Istambulu i u tom braku rodila sina Ćema. Međutim, brak joj se pretvorio u pakao i ona se sa sinom vraća u Berlin kod roditelja. Ali tek tada počinje njena velika borba. Roditelji, opterećeni tradicijom, odlučuju da unuka vrate ocu u Tursku. Umaj je rešena da se bori za sina i za sopstvenu samostalnost, ali istovremeno oseća snažnu potrebu da ima porodicu pa će zato i pokušati da se pomiri s mužem. Međutim, tek tada će otvoriti nove krugove pakla.

Povezana vest:  Film Ubistvo u Orijent ekspresu od 9. novembra u bioskopima širom Srbije

„Stranci“ su debitantsko rediteljsko i producentsko ostvarenje poznate televizijske glumice Feo Aladag, a glavnu ulogu tumači Sibel Kekili koja je od porno glumice stigla do glavne uloge u filmu Fatiha Akina „Glavom kroz zid“. Za ulogu Umaj dobila je najveće nemačke filmske nagrade, kao i nagrade na festivalima u Marakešu, Nirnbergu i Trajbeka festivalu u Njujorku.

Trejler možete pogledati OVDE!

Povezana vest:  Budi superheroj - Čovek od čelika!

Projekcije filma „Stranci“ su od 19.00 i 21.00 u DKC-u.