Concert B2

„Koncert“ od 27. septembra u DKC-u

Muzička komedija „Koncert“ (Le Concert aka The Concert), koja je bila u nominaciji za Zlatni globus za najbolji strani film, od 27. septembra je na redovnom bioskopskom repertoaru u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Režiju filma potpisuje francuski reditelj rumunskog porekla Radu Mihaileanu, a glavne uloge tumače Aleksej Guskov, Dmitri Nazarov i Melani Loren (Inglourious Basterds).

Povezana vest:  Novi trejler za "Ledeno doba 4: Pomeranje kontinenata 3D"!

U centru priče je nekada čuveni dirigent Boljšoj orkestra, Andrej Filipov čija je karijera prekinuta za vreme režima Leonida Brežnjeva. Tokom komunističke ere bio je otpušten zbog odbijanja da se reši jevrejskih svirača, „cionista i neprijatelja naroda“, uključujući i najboljeg prijatelja, Sašu Grosmana. Sada, on i dalje radi u Boljšoju, ali kao čistač. Jednog dana slučajno će otkriti zvaničan poziv francuskog pozorišta za nastup Boljšoj teatra u Parizu. Pokušaće da okupi članove nekadašnjeg orkestra kako bi zajedno krenuli za Francusku i odsvirali „Koncert za violinu i orkestar“ Čajskovskog nasilno prekinut pre trideset godina.

Povezana vest:  Mark Valberg: Porodica me izvukla iz pakla droge

Trejler možete pogledati OVDE!

Projekcije filma su od 17.00, 19.00 i 21.00.