GeorgeClooney

Džordž Kluni ne želi javnu funkciju

 

Holivudski glumac i režiser Džordž Kluni (George Clooney) izjavio je da se nikada neće kandidovati za neku javnu funkciju, iako ga, kako je priznao, politika veoma zanima.

-To nikada neće biti nešto što bi me interesovalo. Nisam dobar u vrsti kompromisa koje morate da pravite kako bi vas izabrali – kazao je Kluni na premijeri svog političkog trilera „Martovske ide“ u sredu u Njujorku.

Neuspešna trka Klunijevog oca za Kongres u Kentakiju 2004. ostavila je gorak ukus u glumčevim ustima.

Povezana vest:  FILM „ZASLEPLJENI" NA PREMIJERI ODUŠEVIO DAME

-Gledao sam kako se to dešava i bio sam svedok koliko je to bilo frustrirajuće za njega i nisam uživao u tome – kazao je Kluni, prenose svetske agencije.

Ipak, ono što ga najviše sprečava da uđe u politiku jeste trenutna politička klima u SAD.

-Ovo je vreme sa najviše podela do sada. I veoma brižni, pametni ljudi sa obe strane imaju mnogo teškoća da išta urade – kazao je 50-godišnji oskarovac.

Kluni, koji je režiser, koscenarista, producent i junak „Martovskih ida“, koje će od petka biti na programu američkih bioskopa, ne žali zbog odluka koje je u životu doneo.

Povezana vest:  Met Dejmon: Ridli Skot zaslužuje Oskara

-Dobio sam bolju priliku. Imam lepu kuću, život je dobar – kazao je Kluni.

Kluni u filmu igra predsedničkog kandidata, guvernera Pensilvanije Majka Morisa, koji se suočava sa tragičnim seksualnim skandalom, kompromisima, političkim zabadanjem noža u leđa i ucenom. Ipak, kaže da privatno ima više nade od čoveka kojeg igra u filmu, njegovo peto rediteljsko ostvarenje.

-Da li sam ciničan? Malo. Ali sam i jedan od velikih optimista u igri. Zaista sam optimističan u odnosu na ovu zemlju, oduvek sam bio. Uvek smatram da su stvari ciklične i da će sve biti u redu – objasnio je.

Povezana vest:  Na proleće o produkciji narednog Džejmsa Bonda

Kampanja u kojoj će Kluni učestvovati jeste podrška kolegi iz filma Rajanu Gozlingu (Ryan Gosling) da dobije godišnju titulu najseksepilnijeg živog muškarca koju dodeljuje magazin Pipl (People).

-Slušajte, Bred (Pit) i Met (Dejmon) i ja ćemo sesti s njim i preći neke od stvari koje bi trebalo da uradi za tu kampanju – kazao je Kluni, koji je istu titulu poneo dva puta.