dejan-zecevic

Reditelju Dejanu Zečeviću nagrada za film „Neprijatelj“

 

Reditelj Dejan Zečević nagrađen je specijalnom nagradom žirija za film „Neprijatelj“ na 33. Međunarodnom festivalu mediteranskog filma u Monpeljeu, saopštila je danas producentska kuća „Biberče“ iz Beograda. Žiri, koji su činili poznati glumci, reditelji, kritičari i direktor festivala ocenio je na završnoj večeri festivala da „film poseduje nesvakidašnju posebnost rediteljskog pristupa u tretmanu teme neprijateljstva“.

Povezana vest:  Antonio Banderas pohađa kurs o modi na londonskom koledžu

Ratni triler „Neprijatelj“ koprodukcija je četiri zemlje – Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mađarske, a priča prati grupu vojnika iz jedinice za razminiranje koja ostaje zarobljena u jednoj kući usred minskog polja 1995. godine u Bosni.

Glavne uloge u filmu tumače Aleksandar Stojković, Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Marija Pikić, Ljubomir Bandović, Dragan Marinković i Slavko Štimac.

Povezana vest:  Filmska industrija se oprašta od celuloidne trake

Ovo je sedamnaesta nagrada za taj film koji je početkom oktobra na Međunarodnom filmskom festivalu Busan u Južnoj Koreji imao međunarodnu premijeru nakon koje je francuska kompanija „Insomnia world sales“ ugovorila azijsku bioskopsku-distribuciju.

„Neprijatelj“ će početkom novembra imati i nemačku premijeru u okviru glavnog programa 21. Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu (od1. do 6. novembra).

Povezana vest:  Tajler Peri snima romantičnu dramu