steven-spielberg-lrg

Animirani film Stivena Spilberga otvorio 19. Sinemaniju

 

Premijerom filma „Avanture Tintina: Tajna jednoroga“, u režiji slavnog Stivena Spilberga, večeras je u velikoj dvorani Sava centra po 19. put počela popularna revija Sinemanija. Publika različitih uzrasta uživala je u ekranizaciji stripa o Tintinu, neustrašivom mladom novinaru koji neumorno traga za dobrom pričom i tako upada u svet velikih avantura.

Prvu Spilbergovu režiju animiranog filma producirao je Piter Džekson. Veliki studiji „Paramaunt Pikčers“ i „Koumbija Pikčers“ najavljuju da će ovo ostvarenje, koje je snimljeno u 3D tehnologiji, biti samo prvo u nizu filmova inspirisanih likom iz serijala stripova o Tintinovim avanturama.

Povezana vest:  Sutra počinje 28. Festival evropskog filma Palić

Glasove junacima dali su poznati glumci Danijel Krejg, Endi Serkis, Džejmi Bel… Ovaj film će na Sinemaniji biti repriziran sutra popodne u Sava centru, a odmah će biti i na redovnom bioskopskom repertoaru u distribuciji „Taka“, koji je glavni organizator revije.

Prve večeri „Sinemanije“ (u terminu od 21,30 sati) prikazuje se i američka produkcija „Dug“ (The Debt), rimejk izvrsnog izraelskog filma, koji je naša publika videla pre nekoliko godina na festivalu na Paliću.  Novu verziju drame o moralnom dugu članice Mosada zbog jedne akcije iz mladosti režirao je Džon Meden, a glavnu ulogu igra Helen Miren.

Povezana vest:  Ovacije na projekciji u Pirotu: „Ovuda će proći put“ Nine Ognjanović od danas u domaćim bioskopima

Taj film je za gledaoce u Srbiji obezbedio „Taramaunt“, a na reviji učestvuju i distributeri „Milenium“ i „Sinefest“. Do 9. novembra u Beogradu, kao i od 4. do 11. novembra u Novom Sadu, biće prikazano ukupno 16 premijernih filmova, u selekciji Ivana Mićića iz „Taka“.