besmrtnici_4 
Filmski spektakl u Sava Centru 16. novembra – „Besmrtnici“!

 

Premijera filma „BESMRTNICI“ (IMMORTALS) biće održana u sredu, 16. novembra u 20.30h u Sava Centru.
Od četvrtka, 17. novembra, film će se naći i na redovnim repertoarima bioskopa Kolosej, Cineplexx Srbija, Takvud, Roda, Dvorana Doma Sindikata, Arena (Novi Sad), Kraljevo, Cineplex Montenegro (Podgorica).
U ODABRANIM BIOSKOPIMA FILM „BESMRTNICI“ ĆE SE PRIKAZIVATI I U 3D-u!
besmrtnici_7 
Vizionarski reditelj Tarsem Sing („Ćelija“, „The Fall“) i producenti Đani Nunari („300“), Mark Kenton („300“) i Rajan Kavanou („Borac“) predstaviće nam priču epskih razmera o izdaji, osveti i sudbini u filmu „Besmrtnici“, spektakularnoj 3D avanturi. Kada kralj opsednut time da bude najmoćniji na svetu, sravni sa zemljom drevnu Grčku u potrazi za legendarnim oružjem, herojski mladi seljanin usprotiviće mu se u ovoj uzbudljivoj misiji.
Brutalni i krvoločni kralj Hiperion (Miki Rurk) i njegova ubistvena vojska iz Irakliona divljaju po Grčkoj u potrazi za davno izgubljenim epirskim lukom. S tim nepobedivim lukom, kralj će moći da zbaci s vlasti bogove sa Olimpa i da postane neprikosnoveni gospodar sveta. Nemilosrdno efikasni, Hiperion i njegove legije uništavaju sve pred sobom i izgleda da ništa ne može da zaustavi zlu kraljevu misiju.
besmrtnici_8 
Dok selo za selom biva zbrisano s lica zemlje, kamenorezac po imenu Tezej (Henri Kavil) svečano će obećati da će osvetiti smrt svoje majke koja je umrla u jednom od Hiperionovih napada. Kad Tezej upozna Sibelinsku proročicu, Fedru (Frida Pinto), njene uznemirujuće vizije o budućnosti ovog mladića ubediće je da je on ključna osoba koja može da zaustavi ovo uništenje. Uz njenu pomoć, Tezej će okupiti manju grupu sledbenika i prihvatiće svoju sudbinu u poslednjoj bici za budućnost ljudskog roda.
besmrtnici_10 
Kad su se producenti Đani Nunari i Mark Kenton prvi put videli sa Čarlijem i Vlasom Parlapanidasom, braćom grčkog porekla koji su napisali scenario za buduće „Besmrtnike“, odmah su znali da su pronašli uzbudljiv i originalan projekat. Međutim, nisu hteli odmah da se bace na snimanje još jednog istorijskog epa jer su tek bili završili snimanje akcionog blokbastera koji je pomerio granice, film „300“.
„Ovakav film nikad ranije nije bio snimljen. Pokazao je da istorijski film može da se snimi na veoma moderan način s temama koje su bliske savremenim osećanjima i moralnosti. Ali za naš sledeći projekat planirali smo da se klonimo materijala koji su slične prirode. Međutim, Đani je majstor da prepozna sjajan materijal, a obojica smo studenti istorije, mitologije i književnosti. Odlučili smo da „Besmrtnici“ budu drugi deo našeg partnerstva u snimanju grupe istorijskih, mitoloških filmova,“ kaže Kenton.
Povezana vest:  Roman Polanski mora se vratiti u Ameriku