praskozorje_3 

The Twilight Saga: Breaking Dawn na vrhu box-officea
 
Film The Twilight Saga: Breaking Dawn dospeo je na vrh severnoameričkog box – officea zaradivši 139,5 miliona u tamošnjim bioskopima, dok su svetske projekcije donele zaradu od 283,5 miliona dolara.
Prvi deo romantičnog trilera Twilight Saga: Breaking Dawn potpisuje reditelj Bil Kondon. U nastavku blockbuster serijala Quileute i Volturi približavaju se Beli i Edvardu koji uskoro trebaju da postanu roditelji. Dete koje čekaju predstavlja pretnju kako za vukodlake tako i za vampire, a jedini koji stoje između njih i plena su Edvard i Džejkob.
Na drugom mestu box-officea ovog vikenda je animirani mjuzikl Happy Feet 2 koji je zaradio samo 22 miliona dolara.
Reč je o nastavku animiranog blockbustera iz 2006. godine. U filmu, junak prvog dela Mumble, koji je kralj plesa, ima problem jer njegov sin Erik ne podnosi ples, te beži iz jata. Erik upoznaje pingvina Svena koji može leteti i on mu postaje uzor.
Stvari se pogoršavaju kada svet potresaju snažne sile. Mumble počinje okupljati sve pingvine kako bi zajedno spasili svoj svet i Erik tada uviđa očevu hrabrost.
Na trećem mestu na listi je akcioni film Immortals koji je zaradio 12 miliona dolara. Reč je o mitskoj priči o junaku Tezeju koji vodi borbu protiv Hiperiona. Režiju potpisuje Tarsem Singh.
Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:
1. The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 – 139,5 miliona dolara
2. Happy Feet Two – 22 miliona dolara
3. Immortals – 12,2 miliona dolara
4. Jack and Jill – 12 miliona dolara
5. Puss in Boots – 10,7 miliona dolara
6. Tower Heist – 7 miliona dolara
7. J. Edgar – 5 miliona dolara
8. A Very Harold & Kumar 3D Christmas – 2,9 miliona dolara
9. Paranormal Activity 3 – milion dolara
10. Footloose (2011) – 835.000 dolara
Povezana vest:  Robert Dauni džunior rasplakao dečaka - nije Ajron Men