breaking-dawn_sex_scene 

U Beogradu veliko interesovanje za film “Praskozorje”
 
Prvi deo poslednjeg nastavka popularne vampirske sage “Sumrak” – “Sumrak saga: Praskozorje” premijerno je prikazan večeras u velikoj sali Sava centra. Iako sala Sava centra nije bila ispunjena do poslednjeg mesta, film je izazvao veliko interesovanje, a najnestrpljiviji da vide nastavak priče o ljubavi devojke Bele, vampira Edvarda i vukodlaka Džejkoba došli su čak sat vremena pre projekcije. Uvodna špica je pozdravljena aplauzom, dok je prva pojava privlačnog mladog vukodlaka Džejkoba izazvala vrištanje obožavateljki u beogradskoj sali.
Poput prethodnih filmova, baziranih na romanima Stefani Majer, i ovaj je pun neizvesnosti i obrta, a u središtu su naravno emocije nebičnog trougla koji čine Bela, Edvard i Džejkob.
U poslednjem poglavlju moderne vampirske priče zatičemo glavne junake u pripremama za Belino i Edvardovo venčanje. Očekuje ih romantičan medeni mesec, ali i iznenađenje – naplanirana trudnoća, koja će ugroziti njen život.
Reditelj je Bil Kondon, a glavne uloge tumače Robert Patinson, Kristin Stjuart i Tejlor Lautner.
Domaći distributer “Tak” očekuje da će “Praskozorje” izazvati još veće interesovanje nego prethodni deo – “Sumrak saga: Pomračenje”, s obzirom da se bliži kraj izuzetno popularne franšize. Film je u Americi, od premijere 18. novembra, zaradio 139,5 miliona dolara i time se našao odmah iza prvoplasiranog u ovom filmskom serijalu – “Sumrak saga: Mlad mesec” koji je 2009. za tri dana inkasirao 142,8 miliona dolara. Na svetskom nivou film je ostvario zaradu od 144 miliona, dok je u snimanje uloženo oko 110 miliona.
Film će na redovnom repertoaru domaćih bioskopa biti od 24. novembra, a “Sumrak saga: Praskozorje 2” publiku očekuje na leto naredne godine.
Povezana vest:  Miki Manojlović prima nagradu „Aleksandar Lifka“