MACAK U CIZMAMA

Sutra premijera filma „Mačak u čizmama“
 
Animirani film „Mačak u čizmama“ u režiji Krisa Milera biće premijerno prikazan sutra u Centru „Sava“, najavio je domaći distributer „Taramaunt“.
Film je sinhronizovan na srpski jezik, a glasove glavnim junacima pozajmili su Marko Živić (Mačak u čizmama), Nenad Nenadović (Hampti Dampti), Aleksandra Tomić (Kiti Mekošapić) i mnogi drugi. Reditelj sinhronizacije je Dragan Vujić Vujke.
Miler, koji je režirao i treći deo animiranog filma „Šrek“, izjavio je da je znao da će Mačak dobiti svoju glavnu ulogu.
-Mačak u čizmama je bio veliki deo uspeha “Šreka 2“ i samo je bilo pitanje vremena kada ćemo snimiti film o njemu. On je veoma poseban lik, jer unutar tog malog, krhkog mačka krije se veliko srce i još veći osećaj za pravdu. Ima ogroman ego, ponos, a opet, možete ga lako kupiti konzervom tunjevine ili svetlošću reflektora – istakao je Miler.
Radnja film dešava se mnogo pre nego što je Mačak upoznao Šreka, kada je krenuo na herojsko putovanje, zajedno sa velikim umom Hamptijem Damtijem i Kiti Mekošapić, da ukrade čuvenu gusku koja leže zlatna jaja.
Likovima u američkoj verziji glasove pozajmljuju Antonio Banderas (Mačak), Selma Hajek (Kiti), Zek Galifianakis (Hampti), Bili Bob Tornton (Džek) i drugi.
Film će na redovnom bioskopskom repertoaru biti od 1. decembra, a u odabranim bioskopima biće dostupan i u 3D verziji.
Povezana vest:  Lili-Rouz brani oca Džonija Depa