47-Ronin-2012-Movie-Image-1

 

San svakog Zapadnjaka je, čini mi se, da bude zvezda Istoka.  Zašto, ne bih znao, ali je zanimljivo gledati to kako sada japanski filmovi utiču na zapadne filmove koji su nekada davno uticali na japanske… Što bi moj Urednik rekao „još od pojave točka…“

No, Kianu Rivs ima novi film koji je trenutno u fazi post produkcije a zove se „47 Ronina“. Za one manje upućene ronin je bušido ratnik ili samuraj bez gospodara, diskutabilne časti. Takođe, ovaj film nije rimejk istoimenog japanskog filma iz 1941. godine.

Povezana vest:  IZLOŽBA TRANSFORMERS FIGURA U BIOSKOPU CINEPLEXX UŠĆE SHOPPING CENTER

Radnja: Kai (iliti Kianu), izgnanik koji se priključuje Oišiju (Hiroyuki Sanada – ostavljeno u originalnu jer nisam siguran kako se čita), vođi 47 Ronina, kako bi se osvetili izdajničkom tiraninu koji je ubio njihovog gospodara i prognao ih iz zemlje.

Dakle, klasika. Izvori tvrde kako će film biti u stilu Mijazakija i Hokusaija. Meni je to malo teško da poverujem, pošto mi je teško da povežem bilo koju umetnost sa Tedom– pardon, Kianuom.

Povezana vest:  Film "Iluzije" - Potresna priča o čuvenom poljskom slikaru

Kako bilo, dok film ne izađe, tamo negde na proleće/leto naredne godine evo Kianua kao samuraja. Iz nekog čudnog razloga, na slici izgleda kao mešavina Toširo Mifunea i Ričarda Čembrlena.